Beton ciré kopen voor in jouw woning

Bij het kopen van beton cire moet je een aantal dingen weten. Bijvoorbeeld welke benodigdheden er zijn en welke verschillende stijlen beton cire heeft. Verder zijn er nog een aantal dingen die je moet weten over het toebrengen van beton cire. In deze blog lees je er meer over!

Wat is beton cire eigenlijk?

Beton cire is cement, kunsthars en een mengsel van fijngemalen zand en kiezels. Dit mengsel is een beton stuc. Het is een perfect materiaal voor het maken van waterafstotende ruimtes. Daarom is het perfect voor het maken van beton cire badkamers

Omdat je door het gebruiken van beton cire in principe een ruimte creëert die compleet nat kan worden. Daarom is het perfect om een badkamer mee te maken zoals we het tegenwoordig gebruiken. Ook kun je je doucheruimte maken van beton cire hierdoor kun je een open douche hebben, maar ook een douche die beter overloopt in de rest van de badkamer. Ook een in een keuken werkt beton cire perfect want je kunt hierdoor een muur maken die waterafstotend is.

Wat heb je nodig om het aan te brengen?

Beton cire breng je niet zomaar aan. Daar heb je wel de juiste gereedschap voor nodig. Want zonder de juiste benodigdheden is een kans op slagen niet groot. Het is van belang dat je de juiste stappen onderneemt met het juiste gereedschap. Alleen zo krijg jij het gewenste en beste eindresultaat. Wat heb je bijvoorbeeld nodig? Denk aan een doordraai spons. Dit is een vereist onderdeel. Hiermee kan de laatste laag van beton cire worden bevochtigd. Verder is een flexibele spaan nodig. Hiermee strijk je het glad, vlak voordat het droogt. Als laatste onmisbaar gereedschap is de hoektroffel. In een handbeweging trek je de muur glad. Uiteraard zijn er nog meer handige tools beschikbaar. 

De stijl van beton cire

Om beton cire te stijlen, zijn er een aantal opties waaruit je kunt kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld beton cire heel goed matchen met hout. Dit komt doordat beton cire een strakke en iets koudere sfeer heeft en hout hier een warme sfeer aan toevoegt. Ook is het een goed idee om planten toe te voegen. Door planten toe te voegen krijg je een iets levendiger gevoel in de ruimte. Naast hout en planten, staat beton cire ook erg goed met materialen zoals staal en aluminium. Vaak wordt beton cire ook gecombineerd met tegels. Verder zie je vaak dat beton cire wordt gecombineerd met kleuren zoals zwart en grijs. Ook zie je vaak wit voor spullen zoals baden en gootstenen, maar ook deze worden wel in het zwart gebruikt. Dus je kunt er ook voor kiezen om een houten meubel te gebruiken samen met een zwarte gootsteen of iets soortgelijks.