Handige tips voor het geven van water!

Heb jij een prachtig groen gazon of een perk dat vol in bloei staat? Hoe moet het er ook uitziet, het heeft waarschijnlijk wel wat voeten in de aarde gehad om dit resultaat te bereiken. Zeker als de weersomstandigheden niet gunstig zijn zul je zelf in de weer moeten met plantenvoeding en water. Toch komt ook hier weer het een en ander bij kijken. Voeding en water geef je niet zomaar maar stem je af op de behoefte van je tuin. In de praktijk zien we dat dit vaak nog wel eens mis gaat en daarom geven we je graag twee waardevolle tips.

Frequentie

Het is soms lastig om te bepalen hoeveel water je tuin moet krijgen. Zo hebben sommige planten en bloemen hele andere water behoeften. Toch is de natuur aardig slim en passen ze zich redelijk snel aan. In de lente zal je merken dat ze zich wel aardig zullen redden. Zeker als er af en toe een flinke bui overtrekt hoef je bijna geen water bij te geven. In de zomer is het echter een ander verhaal. Zeker met de warme zomers die we afgelopen jaren hebben gehad zal je merken dat je tuin snel droog staat. Je tuin water geven zal dan zeker één of twee keer in de week nodig zijn. Je bent misschien geneigd om het iedere dag of om de dag te doen maar geef liever een keer een grote hoeveelheid dan iedere keer kleine beetjes. Dit heeft met de wortels te maken. Wanneer er alleen water in het boven oppervlakte zit zullen de wortels naar boven groeien. Dit wil je eigenlijk liever niet. Wanneer je in een keer een grote hoeveelheid water geeft zullen de wortels zich juist dieper vestigen.

Automatisch

Vind je het nog steeds lastig om zelf te bepalen wanneer je het beste water kunt geven? Kies dan voor automatisch bewateren. Wanneer je kiest voor automatisch bewateren voorzie je, je tuin van een bewateringssysteem. Het systeem meet onder andere het vochtgehalte in de grond. Wanneer dit te weinig is zal het systeem automatisch in werking treden. Hiervoor heb je onder andere een beregeningsset nodig. Een druppelslang kan daar een onderdeel van zijn maar ook de beregeningspomp of de sprinklers. Je kunt de settingen uiteraard helemaal zelf afstellen dus je kan er ook voor kiezen om de sproeiers op een vast tijdstip aan te zetten of alleen ’s nachts je tuin te laten beregenen. Op deze manier heb je er nog steeds grip op terwijl het systeem de rest voor je doet.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes