Iedereen kent wel iemand die niet genoeg kan krijgen van cocktails. Als je op zoek bent naar het perfecte cadeau voor een cocktail liefhebber, dan ben je naar de juiste website gekomen. Er zijn veel gadgets en ingrediënten die gebruikt worden om cocktails te maken. In dit blog artikel zijn een aantal van deze artikelen vermeld, dus lees vooral door. 

Cocktailshakers

Cocktail shakers zijn een van de belangrijkste tools die een cocktail liefhebber of mixoloog dagelijks gebruikt. Met de cocktail mixer combineer je de ingrediënten van een drankje en zorg je ervoor dat het mixdrankje goed koud wordt indien dit nodig is. Als je een cocktail shaker wilt kopen zijn er erg veel opties. Er zijn bijvoorbeeld veel verschillende materialen, maten, en shakers met verschillende toebehorende tools. Om de juiste optie te kiezen moet je een aan een aantal dingen denken. Bijvoorbeeld, heb ik de toebehorende tools zoals stampers, maatbekers of een ijstang nodig, of heb ik deze al in huis?

Drank

Het belangrijkste in een cocktail is natuurlijk de drank zelf, maar waar kun je de juiste alcohol en mixdrank het beste vinden? Er zijn oneindige opties online om drank te bestellen via webwinkels die de drank naar je kunnen bezorgen. Een voorbeeld hiervan is Drankerij, op deze webwinkel kun je gemakkelijk zoeken naar allerlei soorten alcohol, mixdrank en fris. Ook hoge kwaliteit mixdranken zoals Bundaberg zijn op de website te vinden.

Garnering

Als een cocktail is gemixt en klaar is om te serveren, dan mist er natuurlijk nog de presentatie van het drankje. Hiervoor gebruiken mixologen vaak garnering zoals stukjes fruit of kruiden. Ingrediënten zoals komkommer kun je natuurlijk gemakkelijk in de supermarkt vinden, maar er zijn ook meer specifieke ingrediënten die je makkelijker online kunt vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gedroogde limoen schijfjes, steranijs of verse vanille staven.

IJsklontjes

De laatste onmisbare ingrediënten die in veel cocktails worden gebruikt zijn ijsklontjes. Meestal zul je deze klonten in een kubusvorm vinden, maar als je je cocktail recepten wat meer luxe wilt maken dan kun je andere ijsklonten gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan diamanten of harten vormen. Er zijn online veel ijsklont vormen verkrijgbaar die jou cocktail recepten kunnen verbeteren.