Er wordt steeds vaker gebruik gemaakt van animaties. En dat is helemaal niet zo verrassend, want een animatie kan voor vanalles gebruikt worden. Of je nu en uitlegvideo nodig hebt of een bedrijfsvideo, een animatie kan helemaal op maat gemaakt worden. Ben je nieuwsgierig naar de voordelen van een animatie en ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden? Lees dan vooral verder!

Animatievideo’s om een boodschap mee over te brengen

Het laten maken van een animatie heeft veel voordelen. Je kan bijvoorbeeld een boodschap verduidelijken doordat je makkelijk informatie over kan brengen. Ook kan een video makkelijk verspreid worden, wat er voor zorgt dat veel mensen je animatie zullen zien. Als laatste onthouden mensen video’s vaak net wat makkelijker dan woorden. Denk maar eens aan reclames. Vaak weet je binnen een paar seconden al van welk merk of bedrijf de reclame video is, omdat je de beelden meteen herkent. Dit is hetzelfde met animatievideo’s. Met animaties kan je dus je bedrijf of producten promoten, maar je kan er ook voor zorgen dat in een korte tijd veel mensen de video zien en dat is natuurlijk goed om te weten.

Een animatie laten maken

Als je een animatie wil laten maken voor je eigen bedrijf, merk of producten, kan je dit op verschillende manieren doen. Je kan een animatie laten maken waarin alleen de producten te zien zijn, maar je kan ook een heel persoonlijke animatie maken en bijvoorbeeld je team voorstellen. Als je een idee hebt van wat je wil laten maken, kan je beginnen met het zoeken naar een bedrijf dat animatie video’s maakt. Er zijn veel verschillende bedrijven in Nederland, die allemaal net weer iets anders te werk gaan. Het is belangrijk dat je een bedrijf uitkiest dat openstaat voor jouw ideeën en met je nadenkt.

3d animaties

Het is ook mogelijk om een 3d animatie laten maken. Deze animaties zijn bijvoorbeeld heel handig voor technische video’s. Zo kan je hoeken laten zien van een machine die met een 2d animatie niet te zien waren. Natuurlijk is een 3d animatie niet alleen voor technische bedrijven. Je kan een 3d animatie voor elk concept laten maken. Je kan als creatieveling net wat meer kanten op en je kan bijvoorbeeld spelen met de ruimtelijkheid. De kosten van een 3d animatie liggen wel net wat hoger dan een 2d animatie. Dus overleg goed over de prijs voordat je een video laat maken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.