rolcontainers

Het eerste wat door je heen schoot toen je deze titel zag, was waarschijnlijk: hè nu al? Ja, nu al! Als je goed op let, dan merk je beetje bij beetje dat de gekte van kerst aan het opborrelen is. De reclames hebben meer en meer het thema ‘feestdagen’. Ergens is dat ook niet gek. Voor je het door hebt is Sinterklaas namelijk alweer in het land – en terug naar Spanje. Hoewel de feestdagen doorgaans zelf maar een paar dagen duren, begint de voorbereiding ervan al maanden te voren. Ga zelf maar eens na. Hoeveel appjes heb jij al gehad met de vraag wat de plannen zijn voor kerst of de jaarwisseling? Langzaam maar zeker slaat de stress toe en gaan we ons massaal “goed voorbereiden op de feestdagen” op dezelfde manier alsof er elk moment een natuurramp kan gebeuren. 

Alle sectoren

Deze gekte is te merken in alle branches. Werk je in de logistiek? Dan begin jij aan de drukste periode van het jaar. Iemand moet namelijk al die supermarkten van feeststollen voorzien, de bouwmarkten kerstbomen leveren en de kerstpakketjes ronddelen. Maanden geleden heb je daarom al een kritische blik geworpen op alle materialen en apparaten die gebruikt worden. Misschien kwam je tot de ontdekking dat je wel wat nieuwe rolcontainers kon gebruiken. Dan bestel je natuurlijk direct rolcontainers bij een online leverancier, zoals Logistiek Online.

Werk je in een supermarkt? Dan ben je druk met het plannen van alles. Zo moet de overgang van Sinterklaas naar kerstversieringen nauwkeurig en precies gepland worden. Bovendien moet je op tijd de nodige bestelling plaatsen voor alle iconische kerstproducten. Dezelfde gekte kom je tegen in andere winkels. Van de slijterij tot aan de banketbakker: iedereen is in november met zijn gedachten al in december. Met de juiste voorbereiding overleven we namelijk de feestdagen op de beste manier.

Kwestie van timing

Wat betekent dat voor jou als particulier? Dat er een behoorlijk hectische tijd in de toekomst ligt. Gelukkig kun je ook erg ontspannen de feestdagen ingaan. Ik heb een paar jaar geleden het geheim ontdekt voor succes: het is een kwestie van timing en plannen. Ruim van tevoren stel ik bijvoorbeeld al het kerstmenu samen. Op die manier maak ik voor mezelf duidelijk wat ik eventueel eerder kan kopen en wat ik op korte termijn in huis moet halen. Doorgaans kun je namelijk een hoop ingrediënten in de voorraadkast bewaren. Dit geldt voornamelijk voor het toetje. 

Daarnaast is timing belangrijk. Niets is zo frustrerend als boodschappen doen tijdens de spits. Ik neem daarom altijd een dag voor de feestdagen vrij. Dan heb ik de hele dag om alles in huis te halen. Zo kan het dus ook, goed voorbereid zijn op de feestdagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *