Het is voor veel mensen erg belangrijk om in een mooie auto te rijden. Dat kan verschillende redenen hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die dit puur als een statussymbool zien. Zij vinden hun imago belangrijk en vinden dat een mooie auto hieraan bijdraagt. Het is echter niet voor iedereen mogelijk om zo’n auto in één keer te kopen. Daarom zijn er ook andere manieren waarop je een mooie auto kunt verkrijgen.

Een auto leasen

Er zijn verschillende mogelijkheden voor mensen die niet genoeg geld hebben om de auto die ze eigenlijk willen te kopen. Niet iedere mogelijkheid is voor iedereen even verstandig. Voor mensen die op dit moment niet zo veel geld op hun rekening hebben, maar maandelijks wel geld overhouden kan het erg slim zijn om een auto te leasen. Je kunt dan het best op zoek gaan naar een bedrijf wat private lease aanbiedt. Het leasen van een auto is te vergelijken met het huren van een huis. Je betaalt namelijk maandelijks een bedrag om in de auto te mogen rijden, maar deze is niet van jou. 

 

De kosten die je maakt komen meestal overeen met de kosten die je zou maken wanneer je de auto in één keer zou kopen. Het voordeel van het leasen van een auto is het feit dat je de verzekering en de wegenbelasting niet hoeft te betalen. Eigenlijk is het enige nadeel hiervan dat de auto waar je in rijdt nooit echt van jou is. 

Geld lenen om een auto te kopen

Als je het belangrijk vindt om in een mooie auto te rijden, maar je hebt op dit moment het geld niet om deze te kopen, kan het een goed idee zijn om geld te lenen. Je moet je er dan alleen wel van bewust zijn dat je hierdoor meer kosten maakt dan wanneer je de auto uit je eigen zak betaalt. 

 

Wanneer je geld leent voor het kopen van een auto is de auto wel helemaal van jou. Dat betekent dat je de wegenbelasting en de verzekering zelf moet betalen, maar dit heeft ook voordelen. Als je de auto niet meer wilt gebruiken kun je deze namelijk verkopen. Vooral bij auto’s die nieuw zijn gekocht kan dit een groot financieel voordeel met zich meebrengen. 

Denk goed na

Uiteindelijk is het zelf kopen van een auto de meest voordelige optie. Als je hier het geld niet voor hebt is het dus slim om jezelf af te vragen of het echt nodig is om een nieuwe auto aan te schaffen. Financieel gezien is het namelijk slimmer om het geld wat je anders aan rente of aan de leasemaatschappij betaalt te sparen om later een eigen auto te kopen.