Wat zijn deze zakken? Zij zijn gemaakt van hoogwaardige, schone tedlar folie. Deze zakken zijn super stevig en flexibel. Daarbij bevatten zij een treksterkte waardoor deze zakken voor veel kunnen worden gebruikt. Ook is het vaak zo dat deze tedlar bag niet doorlekken. Je kunt deze zakken gebruiken voor -72 to 107 graden als je ook een geschikte fitting gebruikt. Deze fittingen worden ontworpen speciaal voor luchtbemonstering. Een tedlar folie kan pas smelten bij 190 graden. Er zijn tedlar bags met meerdere fittingen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan polypropylene fitting. Deze wordt vaak gebruikt als gas- en luchtbemonsteringszakken en staat betekent als sterk, duurzaam en chemisch. Dus het is goed te gebruiken als je gas wilt vullen in een zak. 

Zakken met RVS en PTFE fitting 

Deze tedlar bag wordt gebruikt als een twee in één fitting. Je hebt dan een valve en septum gecombineerd. Daarbij kan je op deze fitting een slang aansluiten van ⅛ lang. Deze zakken kan je natuurlijk ook maken op maat. Ook heb je een PTFE oftewel teflon tedlar bag, maar de zakken zijn ook te verkrijgen met roestvrij staal fitting. Deze zakken kunnen evenals de RVS worden gemaakt op maat. 

Wanneer worden deze zakken toegepast 

Deze tedlar bags kun je dus gebruiken voor gas- en luchtbemonteringzakken. Het zijn hele goede zakken op de niche markt. Hierbij kun je denken aan lucht bemonsteringen op plekken waar je gevaarlijk afval hebt. Als je een gasmonster inneemt welke met een microscoop geanalyseerd dient te worden. Hierbij ga je dan de hoeveelheid zwavel bepalen. Je kan het ook analyseren met behulp van verschillende technieken. De info die je dan krijgt vanuit het monster is nuttig bij het bepalen van de zwavelconcentratie in referentievloeistof. Je kunt een tedlar bag ook toepassen in milieubemonstering. Daarbij is het handig het monster te zeven. Dan kun je informatie verzamelen in het landbeheer. 

Zak sample

Een tedlar bag kent een hoge waarde bij aardolie -ingenieurs. Zij werken vaak aan processen die gassen verfijnen. Als je de hoeveelheid zwavel in de lucht wilt bepalen, kan je dit door door middel van tedlar bags. Hierbij kun je dus de hoeveelheid brandstof berekenen.  Daarbij moeten ingenieurs de dichtheid van referentie luchtmonsters berekenen. Dit geeft alleen een densiteit lezing, maar geen molecuulgewicht. Dit kan niet met andere type apparatuur. Daarom is een tedlar bag handig. Deze kan zowel het gehalte aan waterstofsulfide en organisch materiaal bepalen. Bij dit soort werk, heb je wel een adembescherming nodig, omdat je hierbij werkt met zware stoffen. In Nederland is zo een adembescherming verplicht. Je kunt daarbij denken aan bedrijven uit de industriële sector. Het doel van deze bescherming is dat je niet ziek raakt door gevaarlijke stoffen. Als je zo een adembescherming wilt, kan je deze ook laten maken door een bedrijf. Deze gaan dan een face fit test afnemen.