Voertuigvolgsystemen en wagenparkbeheer voor jouw bedrijf

Ongetwijfeld heb je weleens iets gelezen over wagenparkbeheer, voertuigvolgsystemen en fleet beheer. Wellicht zie je zelf niet de toegevoegde waarde in van dit soort zaken voor jouw wagenpark. Immers heb je het zelf nu in de hand en gaat dat prima. Je loopt hierin niet tegen grote problemen aan en het loopt vrij goed. Dat is uiteraard het geval, echter is het ook zo dat er een wereld van verschil is vanaf het moment dat je dit uitbesteedt in plaats van het zelf in de hand houdt. Hier zijn een aantal voor jou zeer interessante redenen voor.

Tijd

Als ondernemer weet je het als geen ander: tijd is geld. Dat betekent dat hoe meer tijd je vrij hebt voor andere dingen, hoe meer kansen je hebt om verder te gaan in het ontwikkelen van je bedrijf, het uitbreiden van je activiteiten of het verfijnen van je bedrijfsprocessen. Het beheer en onderhoud van je wagenpark neemt immers bergen met tijd in beslag. De wat geraffineerdere ondernemer heeft dit goed ingedeeld voor zichzelf en de tijd ingedeeld in kaders. Zo kun je bijvoorbeeld 1 uur per dag besteden aan de administratieve zaken, 1 dag in de week voor klein onderhoud en schoonmaak en ga zo maar door. Alles bij elkaar ben je echter veel meer tijd kwijt dan je je realiseert. Laat staan wanneer je gedurende de dag opeens met storingen of problemen te maken krijgt.

Fraudegevoeligheid

Jij kent je bedrijf als geen ander en niemand zal je werknemers beter kennen dan jij. Dit is ook meteen je grootste valkuil. Op het moment dat je alles in eigen beheer hebt, weten de werknemers hoe het in z'n werk gaat en alle processen die ermee te maken hebben. Zo is het makkelijker voor hen om hier omwegen in te vinden en/of manieren te bedenken om hiermee te frauderen. Hoewel je natuurlijk jouw wagenparkbeheer op orde hebt, is het niet je core business en zul je niet alle ins en outs in de gaten houden. Hierdoor zijn er dingen die je wellicht over het hoofd zult zien die een wagenparkbeheerder goed voor ogen heeft. Stel dat je een fraudeur zou betrappen, kost het je ook nog eens bakken met tijd om hier achter aan te gaan en dit op te lossen. Vervolgens moet je ook nog passende maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat dit niet nogmaals gebeurt. Nog meer tijd die je beter in je bedrijf kunt steken.

Voertuigvolgsystemen

Een wagenparkbeheerder maakt gebruik van GPS om je voertuigen te allen tijden te volgen. Hiermee kun je kijken of alles goed gaat en je routes en planningen optimaliseren om meer kosten te besparen.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes