Als het gaat om bestelwagens, is Volkswagen een van de bekendste namen in de markt. De Volkswagen Crafter en VW Transporter zijn twee populaire modellen die beide geweldige prestaties en functionaliteit bieden. Om die reden is het ook belangrijk om meer te weten over de bedrijfswagens zodat het mogelijk wordt om een goed besluit te maken. In dit artikel zullen we de verschillen en overeenkomsten tussen deze twee voertuigen bespreken.

Overeenkomsten

Laten we beginnen met de overeenkomsten tussen de Volkswagen Crafter en VW Transporter. Beide modellen zijn ontworpen voor professioneel gebruik en zijn gebouwd om zware ladingen te vervoeren. Ze zijn allebei betrouwbaar en hebben een solide reputatie opgebouwd als betrouwbare werkpaarden. Daarnaast hebben beide voertuigen een modern en stijlvol ontwerp en zijn ze uitgerust met de nieuwste technologieën voor een comfortabele en veilige rit.

Volkswagen Crafter

De Volkswagen Crafter is een grotere en ruimere bestelwagen in vergelijking met de VW Transporter. Hij is verkrijgbaar in drie verschillende lengtes en hoogtes, wat betekent dat je kunt kiezen voor de maat die het beste bij jouw bedrijf past. De Crafter biedt ook een indrukwekkend laadvermogen van maximaal 5,5 ton, waardoor het een uitstekende keuze is voor bedrijven die grote hoeveelheden goederen moeten vervoeren.

Een ander kenmerk van de Crafter is de grote cabine met voldoende beenruimte en opbergruimte. Het dashboard is ontworpen om gemakkelijk te gebruiken en te begrijpen en biedt een scala aan functies, waaronder infotainment, navigatie en rijhulpsystemen.

VW Transporter

De VW Transporter is een compactere bestelwagen die geschikt is voor kleinere ladingen en bedrijven die minder opslagruimte nodig hebben. De Transporter is verkrijgbaar in twee lengtes en hoogtes en biedt een laadvermogen van maximaal 1,3 ton. Dit maakt het een goede keuze voor bedrijven die alleen kleinere ladingen hoeven te vervoeren.

Net als de Crafter heeft de Transporter een stijlvol en modern ontwerp en biedt het de nieuwste technologieën voor comfort en veiligheid. De cabine is echter kleiner dan die van de Crafter en biedt minder beenruimte en opbergruimte.

Verschillen

Het belangrijkste verschil tussen de Volkswagen Crafter en VW Transporter is hun grootte en laadvermogen. De Crafter is groter en heeft een hoger laadvermogen dan de Transporter. Dit maakt het een betere keuze voor bedrijven die grote ladingen moeten vervoeren.

Een ander verschil tussen de twee voertuigen is hun brandstofverbruik. De Crafter is verkrijgbaar met een grotere dieselmotor en heeft daarom een hoger brandstofverbruik dan de Transporter. Dit kan een belangrijke factor zijn voor bedrijven die veel kilometers maken en de kosten van brandstof laag willen houden.