Waarom is groene zakelijke energie zo interessant?

De kans is groot dat je wel een bedrijf of ondernemer kent met een duurzame bedrijfsvoering. Steeds meer ondernemers in Nederland stappen over op verantwoord ondernemen. Daarmee helpen ze een handje aan een beter milieu en voldoen ze vaak aan de regels van de Wet Milieubeheer. Volgens die wet moet namelijk ieder bedrijf dat op jaarbasis meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter gas verbruikt iets aan energiebesparende maatregelen doen. Dat doen ze onder andere door eigen groene zakelijke energie op te wekken. Waarom is dat zo interessant voor ondernemers en wat is er zo goed aan groene stroom? Je leest het in dit artikel.

Groene energie: waarom is dat beter?

Voordat je de overstap op groene stroom maakt, is het goed om te weten wat groene energie precies is. De naam groene stroom doet al vermoeden dat het in ieder geval beter is dan grijze energie. Dat klopt – groene energie wordt namelijk milieubewuster opgewekt. Bij de productie van deze vorm van stroom komt namelijk veel minder CO2 vrij dan bij de productie van grijze energie. Zoals je waarschijnlijk wel weet is CO2 een van de boosdoeners van de opwarming van de aarde en zo van de klimaatverandering. Wat ook interessant is, is dat groene energie uit natuurlijke bronnen wordt gehaald. Denk aan de zon, het water en de wind – stuk voor stuk bronnen die nooit op kunnen gaan. Dit in tegenstelling tot de fossiele bronnen waaruit grijze stroom wordt geproduceerd. Grijze energie komt onder andere uit steenkool en aardolie; op een dag zullen die bronnen op zijn als we eruit blijven putten zoals we dat nu doen. Daarom is het aan te raden om iets voor de wereld te betekenen en over te stappen op groene zakelijke energie als ondernemer.

Nooit te veel betalen voor groene zakelijke energie

Een van de redenen dat niet iedere ondernemer al is overgestapt op groene stroom voor zijn of haar bedrijf is omdat veel mensen denken dat groene energie heel duur is. Dat is – gelukkig – allang niet meer het geval. Groene stroom is de laatste jaren namelijk steeds meer en beter te verkrijgen. Alleen al in Nederland zijn er meerdere energiebedrijven bijgekomen die deze vorm van duurzame energie leveren. Meer concurrentie betekent lagere prijzen, wat dus heel prettig is voor iedereen die nog twijfelt om over te stappen. Daarnaast kun je net als bij grijze energie gewoon beginnen met mkb energie vergelijken om zo de beste deal te krijgen. Gebruik hiervoor een zakelijke energievergelijker om een passend aanbod te vinden op basis van jouw jaarlijkse energieverbruik. Zo betaal je nooit meer te veel voor je groene energie – wel zo’n prettig idee.

Je kunt je eigen groene stroom opwekken

Wat tot slot interessant is om te onthouden, is dat je groene energie helemaal zelf op kunt wekken als je dat wilt. Bij grijze stroom kan dat absoluut niet. Het ‘enige’ wat je nodig hebt zijn een paar zonnepanelen en een omvormer, zodat de zonnestralen om kunnen worden gezet in groene stroom. Het grote voordeel van je eigen zonnepanelen hebben is dat je niet meer afhankelijk bent van de energiemarkt. Mochten de energieprijzen daar ineens flink gaan stijgen dan merk je daar helemaal niets van – je wekt immers je eigen groene energie op. Daarnaast maak je op een bepaald punt ook gebruik van volledige gratis zakelijke energie. Dit is meestal pas na een bepaald aantal jaren; afhankelijk van hoeveel zonnepanelen je nodig hebt en hoeveel je verbruikt. Zodra je je investering eruit hebt, maak je gebruik van gratis energie voor je bedrijf. Uiteindelijk scheelt dat je ontzettend veel geld! Natuurlijk is het ook wel een fijn idee dat je je eigen stroom kan opwekken en je daarmee deels zelfvoorzienend bent.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes