Tijdens de feestdagen is het altijd fijn als je een beetje kunt ontspannen en ontstressen na een drukke periode. Zeker als je een eigen bedrijf hebt, kan het zijn dat je je vrije tijd nog meer kan waarderen dan mensen die in loondienst werken. Vaak zul je wat meer uren werken dan de gemiddelde mens in loondienst.  DIe kunnen namelijk gemakkelijker dagen vrij plannen en komt er minder vaak iets onverwachts tussendoor. Over het algemeen worden ze ook op vaste tijden betaald in de vorm van loon. Als ondernemer kan het zijn dat je je niet altijd volledig kan onstpannen in bepaalde situaties terwijl je dat wel graag zou willen. Ik zal hieronder een aantal voorbeelden geven.

Voorbeelden

Eigenlijk wil ik maar een voorbeeld geven omdat ik denk dat dat wel genoeg is om te begrijpen hoe lastig zo'n situatie kan zijn. Stel je hebt behoorlijk wat werk verzet voor een klant. Je hebt alles allemaal netjes op tijd afgeleverd en bent al een tijdje op het geld aan het wachten. Ondanks contracten en goede afspraken houdt de klant zich niet aan de andere kant van de afspraak. Dat is natuurlijk heel vervelend omdat je niet betaald hebt gekregen voor al het werk dat je hebt gedaan. Sommige ondernemers zullen er niet veel hinder van ondervinden en het hooguit irritant vinden. Waarschijnlik omdat ze al een buffer op hebben gebouwd. Voor anderen kan het een veel grotere last zijn omdat zij er echt van moeten leven. Het ligt natuurlijk ook aan de grootte van de opdracht en hoogte van het bedrag dat er mee gemoeid is. Al met al kan het niet betalen van een klant er voor zorgen dat een ondernemer behoorlijk met zijn handen in het haar kan komen te zitten.

Oplossing

Hoe los je dat dan eigenlijk op? Dat is heel simpel. Je kunt het namelijk oplossen door een incassobureau in te schakelen. Het lijkt veel werk en gedoe met uitzoeken maar het is gemakkelijker dan je denkt. Het is natuurlijk een kleine investering maar de kans dat je je geld alsnog krijgt is wel een stuk groter. Daarnaast kan je met een gerust hart de feestdagen in. Het neemt je namelijk een hoop gedoe en zorgen uit handen. Op die manier kan je lekker geniet van de gezelligheid en met al je aandacht en oprechte intresse bij je familie en vrienden zijn. En is dat eigenlijk niet waar je het allemaal voor doet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *