De buitenkant van je huis is de uitnodiging van je woning. Het optimaliseren van de buitenruimtes en het exterieur van je huis kan niet alleen de esthetische aantrekkingskracht vergroten, maar ook de functionaliteit verbeteren. In deze blog geef ik je tips zodat je het mooiste van je huis kunt maken, ook als het om de buitenkant gaat. Lees je mee?

Landschapsarchitectuur en tuinontwerp

Een goed ontworpen tuin kan een dramatische impact hebben op de uitstraling van je huis. Overweeg het volgende: Houd rekening met de architectonische stijl van je huis bij het kiezen van planten, struiken en bomen. Creëer een gebalanceerd geheel met diverse plantensoorten die elkaar aanvullen qua kleur, hoogte en bloeiseizoen. Zorg daarnaast ook voor voldoende groen, maar houd ook rekening met onderhoudsgemak. Een betonnen tuin is niks maar je wil er ook geen dagtaak aan hebben. Verlicht je tuin om 's avonds een sfeervolle ambiance te creëren.

Gevelrenovatie en onderhoud

Een goed onderhouden gevel kan de uitstraling van je huis drastisch verbeteren. Overweeg de volgende stappen:

  • Reinig je gevel grondig om vuil, vlekken en aanslag te verwijderen.
  • Herstel beschadigde voegen en loszittende stenen.
  • Overweeg het schilderen van de gevel om een frisse en moderne uitstraling te creëren.
  • Voeg architecturale details toe, zoals sierlijsten of gevelbekleding, om de gevel visueel interessanter te maken. Kies voor Frake hout om de gevel mee te bekleden. Ga bijvoorbeeld voor het uiterlijk van vingui noir.
  • Vervang oude ramen en deuren

Het vervangen van oude ramen en deuren kan niet alleen de energie-efficiëntie van je huis verbeteren, maar ook de esthetiek versterken. Overweeg de volgende opties:

De buitenruimte is optimaal

Creëer een terras of patio waar je kunt ontspannen en gasten kunt ontvangen. Installeer een buitenkeuken of barbecuehoek om buiten te kunnen koken en dineren. Zeker in de zomermaanden zul je hier heel veel plezier van hebben. Als je een overkapping plaatst, kan je ook in de winter buiten leven. Voeg daarnaast schaduwstructuren toe, zoals een pergola of luifel, om bescherming tegen de zon te bieden. Maak gebruik van plantenbakken of verticale tuinen om groen toe te voegen, zeker als je tuin maar klein is, is dit een goede tip. Door verticaal te werken maar je gebruik van de hoogte en hoeft niet alles ruimte op de grond in te nemen. Als laatste stap kan je vervolgens kijken of je ruimte over hebt om attributen voor een hobby in de tuin te plaatsen, zoals een schildersezel.