De beste dakbedekking voor platte daken

Bij het uitzoeken van dakbedekking wil je natuurlijk gaan voor het beste van het beste materiaal. Wanneer je een plat dak gaat bedekken dan kun je het beste gaan voor EPDM dakbedekking. EPDM dakbedekking is namelijk gemaakt van hoogwaardig materiaal wat jarenlang mee gaat. Wil je meer weten over EPDM dakbedekking? Lees dan vooral verder!

EPDM dakbedekking

Dus wat is EPDM dakbedekking nou precies? Nou, deze dakbedekking wordt erg veel gebruikt voor platte daken. Het materiaal is een synthetische rubber wat gemaakt wordt uit aardolie en het bestaat uit de grondstoffen ethyleen, propyleen, dieen en monomeer. Samen maken deze grondstoffen ook de afkorting ‘EPDM’.

Wat is beter; bitumen of EPDM?

Een andere optie waarvoor je kunt kiezen bij dakbedekking is bitumen. Bitumen, wat ook wel bekend staat als roofing, wordt met een brander aangebracht en op die manier afgedekt. Het verschil met EPDM is dat EPDM een langere levensduur heeft dan bitumen en EPDM is gemakkelijker te plaatsen. Bovendien is de kans op beschadiging bij EPDM veel kleiner. Daarom wordt er tegenwoordig vaker gekozen voor EPDM dan bitumen. Daarnaast zitten er nog veel meer voordelen verbonden aan EPDM dakbedekking.

De voordelen van EPDM

Een van de grootste voordelen van EPDM is dat het gemakkelijk aan te brengen is. Het materiaal is namelijk erg flexibel en licht. Zo kun je dus ook zelf aan de slag gaan met de dakbedekking als je hier handig mee bent. Vooral als je EPDM op maat laat maken, dan ben je in een mum van tijd klaar met het bedekken van je dak. Een ander hulpmiddel wat je hiervoor kunt gebruiken is EPDM kit die stukken EPDM heel gemakkelijk aan elkaar kan laten hechten. Deze kit is gemaakt op basis van polymeer wat ervoor zorgt dat de kit ook erg flexibel blijft. Naast deze gemakkelijke aanbreng is de dakbedekking ook ontzettend duurzaam, omdat het wel 50 jaar mee kan gaan! Doordat het materiaal zo elastisch en flexibel is droogt het niet uit.

Bovendien kan dit materiaal goed omgaan met flinke weersomstandigheden want bewegingen worden gemakkelijk opgevangen. Één van de grootste voordelen van deze dakbedekking is bovendien dat het naadloos is. Naden zijn bij dakbedekking juist de plekken waar het als eerste kan gaan scheuren en breken. Wanneer je gaat voor EPDM hoef je maar weinig te doen wat betreft onderhoud omdat het materiaal voor vele jaren probleemloos mee gaat! Om deze reden is het zeker aan te raden om voor dit product te kiezen.