Multiplex is een veelzijdige plaatsoort die voor vele toepassingen gebruikt kan worden.
Multiplex is in verschillende soorten hout te verkrijgen, zoals populieren, hardhout en okoumé.
Daarnaast zijn er ook verschillen tussen interieur platen en exterieur platen. In deze blog lees je wat de verschillen zijn en ook wanneer je voor welke soort kiest. Lees snel verder!

Wat is Multiplex interieur?

Multiplex interieur platen zijn interieur verlijmd. Interieur verlijmde platen worden vaak ook MR (Moist Resistant) verlijmde platen genoemd.

Waarvoor kan je Multiplex interieur gebruiken?

Deze platen zijn geschikt voor binnentoepassingen en soms ook voor beschutte buitentoepassingen. Als je bijvoorbeeld een carport wil afwerken, dan is Multiplex interieur geschikt hiervoor. Het is belangrijk om te vermelden dat de interieurplaten niet constant blootgesteld mogen worden aan vocht. Dit heeft te maken met de loslating van de lijm.
Een zeer geschikte plaat voor binnentoepassingen is Populieren Multiplex.
Deze plaat is licht van gewicht en heeft een hoge stabiliteit.

Wat is Multiplex exterieur?

Multiplex exterieur platen zijn WBP verlijmd. Dit staat voor ‘Water Boiled Proof’ en dat betekent dat deze platen waterlast verlijmd zijn. Hierdoor zijn de platen bestand tegen vocht.

Waarvoor kan je Multiplex exterieur gebruiken?

Multiplex exterieur platen zijn zeer geschikt voor vochtige binnen – en buitentoepassingen. Denk hierbij aan gevelbekleding, dakbedekking en buitenterrassen. Hier moet Multiplex bestand zijn tegen weersinvloeden, vocht en UV-straling. Voor exterieurtoepassingen wordt vaak gebruikgemaakt van speciale multiplexsoorten die zijn behandeld met waterbestendige coatings en een hogere verlijmingsklasse hebben. Dit verhoogt de duurzaamheid en beschermt het multiplex tegen de elementen. Een goede Multiplex soort is Hardhout vanwege de eerdergenoemde kenmerken.

Multiplex interieur en exterieur bestellen bij Sleiderink

In het assortiment van Sleiderink Bouwmaterialen vind je diverse soorten multiplex interieur en exterieur. Bij deze groothandel kun je terecht voor de aanschaf van Multiplex en advies. Bekijk snel de website en bestel gemakkelijk online!