We kennen het waarschijnlijk allemaal wel: de groene cactusachtige vetplant Aloë Vera. Deze plant is echter niet alleen mooi als decoratie in huis. De plant heeft namelijk veel voordelen voor je huid en je haar! Dit natuurlijke product kan de oplossing zijn voor veel problemen die te maken hebben met je huid of met je haar. Wil je hier meer over weten? Lees dan vooral verder, want hier vind je alles over de voordelen van Aloë Vera!

Aloë Vera voor je haar

Wat kan Aloë Vera gel nou eigenlijk betekenen voor je haar? Nou, het gebruik van Aloë Vera in je haar heeft veel voordelen. Als eerste zorgt het ervoor dat je haar verzorgd en gehydrateerd wordt. Het kan dus je haar herstellen en hierdoor gaat je haar ook zachter aanvoelen. Bovendien is het een veel betere optie dan de chemische producten die je in de drogist koopt, omdat het een compleet natuurlijk product is. Natuurlijke producten zijn over het algemeen veel beter voor je haar, omdat veel chemische producten je haar juist kunnen uitdrogen. Het uitdrogen van je haar kan zorgen voor gespleten punten waardoor je haar gemakkelijk afbreekt. Op die manier kun je je haar dus niet optimaal laten groeien en ziet het er droog en onverzorgd uit. Een natuurproduct is dus veel beter en daarnaast kun je Dr. Green Aloë vera ook gebruiken voor het maken van een haarmasker voor extra goede verzorging!

Aloë Vera voor je huid

Aloë Vera is echter niet alleen goed voor je haar. De planten Aloë vera verzorgen je huid namelijk ook! Als je echt een gezonde huid wilt, dan is Aloë Vera perfect. Er zitten veel voordelen aan het gebruik van Aloë Vera op je huid. Zo kalmeert het je huid, waardoor je een zachtere huid krijgt die niet jeukt. Daarnaast zorgt het ervoor dat je huid minder rood wordt. Het is bovendien fijn om te gebruiken, omdat het snel in de huid trekt en niet plakt. Met Aloë Vera hydrateer je de huid dus optimaal en dat is wat we allemaal nodig hebben! Daarnaast geldt voor de huid natuurlijk ook dat natuurlijke producten veel beter zijn dan chemische producten. In veel huidproducten zitten tegenwoordig namelijk geurstoffen en conserveringsmiddelen die je huid enorm kunnen uitdrogen. Aloë Vera is 100% natuurlijk en dus veel beter voor je huid! Dit zorgt ervoor dat je veel minder te maken krijgt met huidirritaties en andere huidproblemen en dat is wel zo prettig.