De APK Check van je auto is erg belangrijk. Je auto mag niet eens de weg op als deze niet APK goedgekeurd is! En dus kun je er maar beter voor zorgen dat je auto de APK Check goed doorstaat. Hiervoor kun je een afspraak maken bij een van de 100 vestigingen van CarProf. CarProf is een garagebedrijf dat in heel Nederland te vinden is. Ook in België vind je tegenwoordig vestigingen van CarProf! De APK Check mag je niet verwarren met het onderhoud van je auto. Door het onderhoud aan je auto tijdig en goed te laten uitvoeren komt je auto moeiteloos de APK Check door.

De APK Check is verplicht voor iedere auto

Maar het is niet nodig om een nieuwe auto direct ieder jaar een APK Check te laten ondergaan. Heb je een nieuwe benzineauto gekocht? Dan is de eerste APK na levering na vier jaar. Daarna is het iedere twee jaar tot de auto acht jaar oud is. Is de auto acht jaar oud? Dan moet de APK ieder jaar worden uitgevoerd. Heb je een nieuwe dieselauto gekocht? Dan vindt de eerste APK na drie jaar plaats. Na drie jaar is de auto ieder jaar aan de beurt voor een APK.

Een APK is niet hetzelfde als onderhoud

Bij een APK wordt gekeken of de auto voldoet aan alle eisen die gesteld zijn. Er wordt gekeken naar de kilometerstand, de verlichting, de ruitenwissers, de banden, de onderkant van de auto en natuurlijk wordt er onder de motorkap gekeken. Het kan zijn dat een onderdeel moet worden vervangen om APK goedgekeurd te worden, maar onderhoud aan je auto is toch net weer iets anders. Bij het onderhoud, de zogenoemde Grote Beurt of Kleine Beurt, worden onderdelen vervangen, de olie en de ruitenwisservloeistof bijgevuld en worden de banden vervangen. Het kan een slim idee zijn om de "Beurt" te combineren met de APK. Zo ben je in één keer klaar.

CarProf is een bijzondere garage

Niet alleen zijn er 100 vestigingen in Nederland en twee in België, CarProf doet ook iets terug voor de maatschappij. Per uitgevoerde APK doneren zij € 0,50 aan het goede doel, te weten TrafVic-kids en Fonds Slachtofferhulp. Deze goede doelen zetten zich in voor (jonge) slachtoffers en nabestaanden van verkeersongelukken. In 2020 heeft CarProf op deze manier maar liefst € 24.801,50 kunnen doneren! Als je nog geen garage hebt gekozen voor de APK van jouw auto, kan deze informatie je doen kiezen voor CarProf!