Onze huid is het grootste orgaan van ons lichaam en misschien ook wel meteen het meest complexe orgaan. Dit orgaan heeft namelijk zoveel verschillende soorten functies dat het soms maar lastig is om dit bij te houden. Zo zorgt je huid in eerste instantie natuurlijk voor bescherming tegen invloeden van buitenaf. De huid zorgt ervoor dat andere organen, spieren en onderliggend weefsel beschermd blijven. Ook zorgt de huid voor het vasthouden van vocht en het regelen van de temperatuur. Eigenlijk is er maar weinig wat de huid niet kan. Toch heeft ook de huid het soms wel eens zwaar, doordat hij bijvoorbeeld gestrest of uit balans is geraakt. Wanneer dit het geval is kan onze huid wel wat hulp gebruiken. Kun je wel wat waardevolle tips voor een gestreste huid gebruiken? Lees dan vooral snel verder.

Hoe herken je een gestreste huid?

Ieder mens is uniek en daarmee ook iedere huid. Niet iedere huid ziet er hetzelfde uit als deze gestrest is en een eenduidig antwoord op deze vraag kunnen we je dan ook helaas niet geven. Wel zijn er een aantal symptomen die kunnen duiden op een gestreste huid. Zo is een droge huid bijvoorbeeld een populair symptoom. Wanneer je langdurig last van stress hebt maak je namelijk het hormoon cortisol aan. Cortisol is een van de hormonen die je hormoonhuishouding flink kan verstoren en wanneer deze verstoord is vind je huid het lastig om vocht vast te houden. Het gevolg daarvan is een droge huid of liever gezegd; een vochtarme huid. Andere symptomen van een gestreste huid zijn onder andere rode wangen, acne en opgezwollen ogen. Ook zijn allemaal gevolgen van een disbalans in je hormonen, veroorzaakt door het hormoon cortisol.

Hoe kan je de gestreste huid ondersteunen?

Bij een gestreste huid zal ook de huidbarrière niet meer optimaal zijn. Dit is eigenlijk het buitenste laagje van de huid dat je als een soort van schild kan zien. Dit laagje moet je weer zien te versterken. Ingrediënten in huidverzorging die daaraan bijdragen zijn onder andere tarwekiemen, vitamines (zoals B5, B12, C, E en F), lipiden en ceramiden. Ook hyaluronzuur is een echte redder in nood. Er zijn verschillende soorten cosmeticamerken met dit soort producten, maar lang niet ieder product is helaas even goed. Sommige merken werken namelijk met een onjuiste verpakking of combineren ingrediënten die eigenlijk niet gecombineerd kunnen worden. Een mooi voorbeeld hiervan is vitamine C en Niacinamide. Beide geweldige ingrediënten voor de gestreste huid, maar wanneer je ze beide tegelijkertijd gebruikt zullen ze elkaar afbreken. Een mooi voorbeeld waarbij dit niet het geval is zijn de producten van Rescue. Hier worden slechts enkele ingrediënten gebruikt die een geweldige combinatie vormen voor de gestreste huid. Daarnaast zijn de producten uit de collectie Rescue huid online te bestellen waardoor je ze binnenkort al in huis hebt.