Verzekeringen

Niks in het leven is zeker, de ene dag kan heel normaal zijn en de andere dag kan er iets heel onverwachts gebeuren. Misschien is dit iets wat je leuk vindt of juist iets waar je liever niet op had gehoopt. Zoals eerder al benoemd is niks in het leven zeker, het is alleen zeker dat je je wel kan laten verzekeren in het leven! Dit kan voor heel wat rust zorgen als er iets ergs is gebeurt of juist iets leuks gaat gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan een zorg verzekering als je je been breekt of een auto verzekering voor als je wordt aangereden. Maar welke verzekeringen zijn nou echt de moeite waard om te nemen en welke zijn overbodig?

Noodzakelijke verzekeringen

Verzekeringen zijn typisch zo’n kostenpost waar je liever niet meer geld aan uitgeeft dan nodig. Maar helaas, onder sommige verplichte verzekeringen kom je niet uit. Bovendien zijn een aantal verzekeringen wel degelijk nuttig om af te sluiten. Als eerst de basis zorgverzekering. Als je 18 jaar of ouder bent en in Nederland loon, een uitkering of pensioen ontvangt, dan ben je verplicht een zorgverzekering af te sluiten. De keuze is aan jou of je je aanvullend laat verzekeren (bijvoorbeeld voor fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen) of alleen voor een basis-zorgverzekering kiest. Maar hoe dan ook is het verplicht om minimaal basis-verzekerd te zijn. Naast jezelf te hebben verzekerd is het voertuig dat je bezit ook noodzakelijk om te verzekeren. Dit is de WA-verzekering. Hiermee ben je verzekerd als je schade bij een ander maakt met jouw motorvoertuig. Je kunt er bij het afsluiten van je WA-verzekering bovendien voor kiezen om een beperkt-casco- of volledige cascoverzekering af te sluiten. Daarmee ben je ook verzekerd voor schade aan jouw eigen motorvoertuig.

Overige verzekeringen

Naast de 2 bovenstaande verzekeringen zijn er natuurlijk nog heel wat andere verzekeringen. Maar een overlijdensrisicoverzekering of een crematieverzekering zijn ook wel handige om te hebben! De overlijdensrisicoverzekering is bedoeld voor als jij of je partner plotseling komt te overlijden. De nabestaanden van de verzekerde (een partner, kinderen of andere familieleden) ontvangen dan bij overlijden een bedrag van de verzekeraar, waarmee ze de hypotheek kunnen afbetalen. Met een crematieverzekering dek je de kosten van je eigen crematie. Zo zorg je ervoor dat je nabestaande dit niet voor je hoeven te betalen dus met een redelijk groot bedrag komen te zitten. De crematie kosten kunnen al snel oplopen tot een bedrag van €7500 en hiermee voorkom je dan dat je familie dat moet betalen voor je.  

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes