Op dit moment volgen de verschillende soorten ontwikkelingen in de technische sector elkaar in een snel tempo op. De ontwikkelingen zijn voor mensen buiten de technische sector in veel gevallen lastig bij te houden. Dankzij de komst van de verschillende soorten digitale hulpmiddelen zullen de technieken in de toekomst alleen nog maar sneller vernieuwen. In veel gevallen zijn de vernieuwingen ook daadwerkelijk verbeteringen, zowel voor de klant als voor het milieu. Echter, wat zijn op dit moment eigenlijk de mogelijkheden in de metaaltechniek, bijvoorbeeld als je op zoek bent naar een oplossing voor een complex laswerk? 

 

Op zoek naar een geschikte specialist 

Het vinden van specialisten is in de technische sector helaas erg lastig. Een groot deel van de jeugd gaat graag aan de slag in andere sectoren. Door de komst van het internet zijn er voor jongeren ontzettend veel online mogelijkheden. Dit zorgt ervoor dat er minder jongeren kiezen voor een technische opleiding waar ze fysieke werkzaamheden uit moeten voeren. Helaas zorgt dit er op zit moment voor dat er een fors tekort is aan nieuwe aanwas. Echter, gelukkig zijn er nog een aantal specialisten waar je goed terecht kunt als je op dit moment een laswerk hebt. Zo zijn er nog steeds specialisten waar je een kwalitatief product krijgt met een korte levensduur. Er zijn bijvoorbeeld specialisten in het MIG lassen waar je erg snel geholpen wordt.

 

Wat is MIG lassen en hoe werkt het?

Waarschijnlijk heb je nog nooit van de term MIG lassen gehoord. MIG lassen is een snelle en veelzijdige manier van booglassen. Hierbij wordt de lasnaad gevuld met het afsmeltende massieve draad. Deze methode is erg goed geschikt voor non-ferro metalen en laswerk in de hoogste kwaliteit. Het nadeel van deze methode is dat er veel bijkomende apparatuur voor nodig is. Ook is het niet mogelijk om tijdens winderig weer te lassen. Daarentegen heeft deze methode wel weer een aantal voordelen, het is een goedkope en snelle lasmethode zonder interval. 

 

Andere mogelijkheden

Naast dat je zou kunnen kiezen voor MIG lassen, zou je ook eens kunnen kijken naar TIG lassen. TIG en booglassen wordt gebruikt om dun plaatmateriaal in staal, aluminium en RVS aan elkaar te verbinden met een hoogwaardig resultaat. Doordat het mogelijk is om het smeltbad te controleren kan men de kleinste details exact naar wens uitwerken. Het nadeel van deze methode is echter wel dat deze methode relatief duur is en dat het een langzaam lasproces is.