U heeft vast wel eens van crypto currency gehoord. Tegenwoordig is het handelen in cryptomunten flink in populariteit gestegen, en nog steeds stappen steeds meer mensen aan boord van deze trend. Cryptomunten zijn een vorm van digitale valuta die is ontworpen om gedecentraliseerd te worden. Zie het als de toekomst van geld in de wereld. Als je meer wilt weten over hoe cryptomunten werken en waarom cryptomunten kopen een goed idee kan zijn, raad ik aan dit artikel te lezen.

De stijgende populariteit van crypto currency

Cryptomunten zijn een nieuwe vorm van valuta die voor elk soort transactie kan worden gebruikt. Ze bestaan al sinds 2009 en het gebruik ervan is de afgelopen jaren explosief gestegen. De nummer één cryptomunt waar bijna iedereen wel eens van gehoord heeft, is Bitcoin, die is uitgebracht door een anonieme persoon of groep onder de naam Satoshi Nakamoto. Cryptomunten worden mogelijk gemaakt omdat ze gedecentraliseerd zijn en niet worden gecontroleerd door een centrale bank zoals traditionele valuta's zoals Amerikaanse dollars of euro's, dus ze kunnen niet worden gedevalueerd vanwege inflatie door meer geld bij te drukken. Cryptomunten bieden ook veel voordelen voor mensen die geld over de grens willen sturen zonder hoge kosten. Geen risico op vervalsing, minimaal risico op identiteitsdiefstal en gemakkelijke overdraagbaarheid tussen landen met verschillende talen en valuta's via online uitwisselingen.

Cryptomunten kopen met euro's

Cryptomunten zijn een nieuwe en opwindende manier van handelen. De vraag is, welke euro exchange moet u gebruiken?
Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een uitwisseling. Er zijn bijvoorbeeld enkele beurzen die zich alleen bezighouden met crypto-naar-crypto-handel, terwijl andere ook fiat-valuta's zoals de euro toestaan. Er is ook een verschil in hoeveel beveiliging elk van deze uitwisselingen heeft, wat van invloed kan zijn op het al dan niet hacken van uw account. Beveiligingsinbreuken komen maar al te vaak voor in deze branche, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u zich op een gerenommeerd platform bevindt!

Privacy over uw geldzaken

Zoals al eerder gezegd, crypto valuta is veilig en gedecentraliseerd, wat betekent dat er geen centrale autoriteit is die het beheert. Dit kan worden gezien als een voor- of nadeel, afhankelijk van uw standpunt, maar de meest voorkomende reden voor het gebruik van cryptocurrency is om hoge transactiekosten te vermijden bij het internationaal overmaken van geld. Naarmate meer mensen dit type digitale valuta gebruiken voor hun transacties, zal het in populariteit blijven groeien omdat het veel potentiële punten verwijdert waarop fraudeurs een systeem kunnen aanvallen. Door cryptomunten te kopen geniet u van meer privacy over uw geldzaken, en privacy is natuurlijk iets wat tegenwoordig zeer hoog in het vaandel staat.

 

Ben je na dit artikel benieuwd naar meer van NKCA? Lees dan ook zeker onze andere blogs over onder andere keuze voor interactieve tv of enkel een basic tv abonnement!