De keuze voor interactieve tv of alleen tv is een vraag die veel mensen stellen voordat ze een televisie abonnement afnemen. De beslissing om voor interactieve tv of alleen tv te gaan, is niet gemakkelijk. Om te beslissen, is het belangrijk om te begrijpen wat interactieve tv is en wat de voordelen zijn van interactieve tv. 

Wat is interactieve tv?

Interactieve TV is een dienst waarbij kijkers een afstandsbediening kunnen gebruiken om te selecteren wat ze willen kijken. De afstandsbediening heeft meestal een paar knoppen, waardoor de kijker kan kiezen uit verschillende kanalen of programma's. De technologie zal door bedrijven worden gebruikt om de kwaliteit van hun producten te verbeteren. De verwachting is dat interactieve tv een nog stevigere concurrent zal worden van reguliere tv. 

De voordelen van interactieve tv

Het belangrijkste voordeel van interactieve tv, is dat kijkers kunnen selecteren wat ze willen bekijken. Hierdoor kunnen kijkers de programma's kiezen die ze leuk vinden, in plaats van programma's te moeten ondergaan die ze niet leuk vinden. Interactieve tv stelt kijkers ook in staat om programma's te bekijken die niet beschikbaar zijn op gewone tv. Dit is vooral handig voor mensen die graag naar programma's kijken die niet op hun locatie worden uitgezonden. Daarnaast hoef je nooit meer te kiezen tussen programma’s die tegelijkertijd uitgezonden worden. Je bent altijd in staat om je favoriete programma de volgende dag terug te kijken. 

De keuze voor interactieve tv of gewoon tv

Wat is voor jou de beste optie: interactieve tv of alleen tv? Als je alleen tv kiest, kun je door de kanalen bladeren en kijken wat je wilt kijken. Terwijl je bij interactieve tv juist weer zelf kan kijken naar wat je wil. Met interactieve tv kan je ook tv kijken op je telefoon, laptop en tablets. Een ander groot voordeel van de gewone tv is dat je deze op elke tv kan bekijken. Dit is met interactieve tv niet het geval, omdat interactieve tv nog nieuw is kan deze niet op elke tv ontvangen worden. De oudere generaties tv´s geven nog geen toegang.

Ik hoop met deze blog al jouw vragen beantwoord te hebben, zodat jij een gegronde keuze kan maken of je een alleen tv abonnement of interactieve tv af gaat sluiten. Mocht dit niet het geval zijn kan je altijd ons contactformulier invullen. Dan ga ik mijn best doen om jouw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.