Wanneer u overweegt een laptop te kopen, is het gemakkelijk te zien dat er twee verschillende soorten zijn: gloednieuwe laptops en gereviseerde laptops. Maar hoeveel weet je over de verschillen tussen deze twee? In dit artikel gaan we na waarom refurbished laptops beter zijn dan nieuwe laptops, en waarom u beter geen laptops koopt van winkels die tweedehands artikelen verkopen. Denkt u bijvoorbeeld om dell refurbished laptops aan te schaffen? Lees dit! Wilt u meer leren over tweedehands technologie en of het veilig is om dit aan te schaffen? Lees hier dan meer!

Prijs

Het eerste waar u aan moet denken bij het vergelijken van nieuwe en gebruikte laptops is de prijs. Het is duidelijk dat een nieuwe laptop duurder zal zijn dan een gebruikte. Dit is echter niet altijd het geval, want in veel gevallen verkopen fabrikanten oudere modellen als refurbished laptops – wat betekent dat ze zijn gerepareerd en zo goed als nieuw zijn. Dit is echter niet altijd het geval – en het is om deze reden dat het de moeite waard is om de website van de verkoper te controleren. U kunt er zeker van zijn een aantal grote koopjes te krijgen als je rond te kijken.

De belangrijkste reden waarom refurbished laptops goedkoper zijn dan gloednieuwe laptops is natuurlijk dat ze gerepareerd zijn. Dit betekent dat de fabrikant alle defecten aan de laptop heeft moeten verwijderen en hem heeft teruggestuurd naar de dealer, die hem vervolgens heeft gerepareerd, zodat hij weer zo goed als nieuw is. Wanneer u een refurbished laptop koopt, koopt u dus een perfect goed apparaat dat naar de dealer is teruggestuurd. Dit betekent dat hij is gerepareerd en dat u niet hebt betaald voor een veel te dure laptop.

Kwaliteit

Zoals u kunt verwachten, zijn gerepareerde laptops niet zo goedkoop als nieuwe laptops. Dit heeft te maken met de kwaliteit van de reparatie. Met laptops zo duur als ze zijn, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u een product van goede kwaliteit krijgt. Wanneer laptops dag in dag uit worden gebruikt, worden ze blootgesteld aan verschillende krachten en omstandigheden. Deze kunnen allemaal van invloed zijn op de kwaliteit van de laptop – inclusief stoten, schoppen en trillingen. Refurbished laptops worden over het algemeen getest op kwaliteit, en de dealer zal zo veel mogelijk defecten eruit halen en ze repareren zodat ze weer zo goed als nieuw zijn.

Garantie

Omdat refurbished laptops nog onder garantie vallen, krijgt u niet te maken met eventuele defecten of gebreken. Dit geeft u gemoedsrust – vraag het maar aan een laptop winkelmedewerker en ze zullen u vertellen hoe belangrijk dit is. U weet dat als er iets mis mocht gaan, u een vervangend apparaat kunt krijgen. Bovendien is er geen reden om aan te nemen dat u inlevert op de kwaliteit van het apparaat wanneer u refurbished laptops koopt. Voor deze laptops gelden dezelfde hoge kwaliteitsnormen als voor gloednieuwe laptops.

 Als u al deze factoren in overweging neemt, is het gemakkelijk te zien waarom refurbished laptops beter zijn dan nieuwe laptops. Maar voordat u een beslissing neemt, moet u ervoor zorgen dat u uw onderzoek doet. Kijk naar de verschillende modellen die worden aangeboden, hoe lang elk model al uit productie is en wat andere klanten over dat specifieke model te zeggen hebben. Zo kunt u er zeker van zijn dat u de juiste laptopkeuze maakt.

 

Heb je na het lezen van het artikel over het vinden van de juist laptop zin om meer van ons te lezen? Neem dan een kijkje op de blog over de keuze voor interactieve tv of enkel een basic tv abonnement.