Beginnen met fotografie? Dit heb je nodig

Fotografie is iets wat veel mensen leuk vinden. Sommige mensen verdienen er hun brood mee, terwijl anderen het als hobby hebben. Mogelijk overweeg je zelf ook wel om hiermee aan de slag te gaan. Je kunt eerst eens wat foto’s proberen te schieten met de camera van jouw smartphone. Je hoeft in dat geval niet direct allerlei dure spullen te kopen, zoals een professionele fotocamera. Als het foto’s maken je bevalt, wil je het mogelijk wel wat groter aanpakken. Helaas weet niet iedereen hoe hij dit het beste kan doen. Geldt dit ok voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen je in deze tekst namelijk wat je allemaal nodig hebt om te beginnen met fotografie.

Goede camera

De meeste smartphones beschikken tegenwoordig over een kwalitatieve camera. Daarom besluit je mogelijk om het eerst hiermee te proberen. Dit is een optie, maar waarschijnlijk kom je hier al snel op terug. Jouw foto’s zijn over het algemeen namelijk van mindere kwaliteit dan de foto’s van fotografen die een fotocamera gebruiken. Een professionele fotocamera mag dan ook niet ontbreken als je wilt beginnen met fotografie. Veel mensen kiezen voor een spiegelreflexcamera. Logisch, want met zo’n camera kun je hoogwaardige foto’s maken.

Toch moet je weten dat een spiegelreflexcamera ook nadelen met zich meeneemt. Zo is zo’n camera vaak behoorlijk duur. Daarbij komt dat hij nogal groot is. Dit komt door het spiegelsysteem. Door zijn grote afmetingen is de camera niet bepaald compact. Wil je niet voor iedere klus een grote, zware camera met je meeslepen? Overweeg dan een systeemcamera te kopen. Zo’n camera is compact en bovendien kun je er hoogwaardige foto’s mee maken.  

Geheugenkaart(en)

De foto’s die je met een camera maakt, wil je uiteraard allemaal opslaan. Op deze manier kun je thuis in alle rust bekijken en de beste foto’s selecteren. Veel beginnende fotografen denken dat een camera standaard voldoende geheugen heeft om alle foto’s op te slaan. Helaas is dit lang niet altijd het geval. Ga je een hele dag op pad om foto’s te maken? Dan is de kans groot dat het geheugen van de camera na een halve dag al helemaal vol zit. Je moet in dat geval eerst foto’s verwijderen voordat je verder kunt met foto’s maken. Met een geheugenkaart voorkom je dit. Overweeg eventueel om meerdere geheugenkaarten te kopen. In dat geval weet je zeker dat je zoveel foto’s kunt maken als je wilt.   

Extra accu

Als je op pad gaat met jouw fotocamera, moet je ervoor zorgen dat de accu volledig is opgeladen. Het is namelijk bijzonder vervelend als je binnen de kortste keren met een lege accu zit. Zonder accu kun je immers geen foto’s meer maken. Spiegelreflexcamera’s kun je vaak lange tijd gebruiken als je de accu opgeladen hebt. De accu van systeemcamera’s gaat wat dat betreft meestal wat minder lang mee. Om te voorkomen dat je halverwege een fotoshoot met een lege accu zit, raden wij je aan een extra accu mee te nemen. Op deze manier kun je gewoon doorgaan met foto’s maken.

Cameratas

Is jouw keuze gevallen op een systeemcamera? Dan kun je deze in jouw jaszak met je meedragen. Toch geniet dit niet onze voorkeur. Als je dit wel doet, is de kans op beschadigingen namelijk groot. Daarom raden wij je als beginnende fotograaf aan om direct een cameratas bij jouw camera te kopen. Het maakt in dat geval niet uit of je een systeemcamera of een spiegelreflexcamera koopt. Doordat de binnenkant van een cameratas bestaat uit schuim, wordt jouw camera goed beschermd.


Geplaatst

in

door

Tags: