Mistmachines

Er bestaan van die dingen die je uit het niets overkomen, maar wat je eigenlijk niet wilt. Nu denk je misschien aan het hebben van een lekke band of een zogenoemde bad hairday. Maar in dit blog hebben we het vooral over inbraken. Vooral ondernemingen zijn het doelwit van deze boefjes. Kleding is vaak het doel waar de inbrekers het voor willen doen. Merkkleding is bijvoorbeeld erg goed en gemakkelijk door te verkopen. Vanuit hier krijgen de daders hun geld en denken ze zelf ook een stoere outfit te hebben met hun gestolen outfits.

Hoe voorkom je een inbraak?

Het kwam net al even aan bod. Kledingzaken, met in het specifiek degene die merkkleding verkopen, zijn vaak het doelwit van deze inbraken. Er valt geld mee te verdienen en sommigen inbraken zijn zelfs zo extreem dat ze er alles voor over hebben. Inbraken vallen dus eigenlijk nooit te voorkomen, omdat inbrekers tot vele dingen in staat zijn. Wel kun je zorgen voor goede preventie, zoals een anti-inbraak rolluik, massieve sloten en nog veel meer. Wanneer inbrekers door hebben dat ze gezien worden wanneer ze een slot proberen open breken, zullen ze weer snel de benen nemen.

Wat doe je als je de inbrekers toch binnendringen?

Het is toch te laat! De inbrekers hebben een manier weten te vinden om binnen te komen en hebben diverse producten meegenomen. Nu heb je het geprobeerd te voorkomen, maar wat doe je nu als ze binnenkomen. De meeste winkeliers beschikken over een alarm, waarna het automatisch de politie op de hoogte stelt. Nu hebben inbrekers maar enkele minuten of zelfs seconden nodig om al een grote buit mee te nemen. Kies daarom nog voor goede camerabewaking in en rondom het pand. 

Een extra methode die erg veel helpt zijn mistmachines. Deze machines slaan aan wanneer er beweging komt in de bewegingssensor. De mistmachines produceren dan in een mum van tijd enorm veel mist. Daders zien geen weg meer om te ontsnappen, want dacht je nu echt dat ze precies de weg wisten? Een grote kans bestaat dus dat de daders verdwalen en geen moeite nemen om zo snel mogelijk een uitweg te zoeken. De politie zal worden ingeschakeld en de daders zijn zo gepakt!

Doe altijd aangifte

Nu kan het zo zijn dat je tijdens dit blog inspiratie hebt opgedaan voor inbraakpreventie. Wellicht om inbraak tegen te gaan, of om het de volgende keer te voorkomen. Wanneer je nog niet over camerabeelden beschikt, doe dan wel gewoon aangifte. De politie kan alsnog bepaalde sporen vinden die zullen leiden naar de dader of daders. Denk hierbij aan vingerafdrukken maar ook aan afdrukken van schoenen of iets dergelijks.

Wees ze allemaal te slim af

We hebben het dus nu gehad over verschillende inbraakpreventie middelen. De een is misschien iets meer high-tech dan de ander, maar door ze te combineren ben je inbrekers zeker te slim af. Inbrekers zijn namelijk echt wel goed har op hun vinger sgetikt als ze eerst op camera te zien zijn, waarna ze in een pand vol mist en een loeiend alarm staan. e daders hebben de schrik van hun leven en zullen het geen tweede keer doen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *