Als je binnenkort voor de eerste keer een motor gaat aanschaffen, dan is dat natuurlijk erg spannend. Het duurt nog even, maar dan mag je met je eigen motor op de Nederlandse wegen gaan rijden. Voordat je op de Nederlandse wegen mag gaan rijden, zijn er nog enkele zaken die je moet regelen. Een van de belangrijkste zaken, is het verzekeren van de motor. Het is in Nederland illegaal en dus niet toegestaan om zonder verzekering op de Nederlandse wegen te gaan rijden. Doe je dit wel? Dan krijg je een boete en ook moet je de gemaakte kosten zelf betalen als je een ongeluk veroorzaakt. 

 

Een verzekeringsmaatschappij vinden

Wanneer je je wilt laten verzekeren zodat je binnenkort op de Nederlandse wegen mag gaan rijden, is het belangrijk om eerst een verzekeringsmaatschappij te vinden waar je terecht kan voor het verzekeren van een motor. Het is altijd aan te raden om eerst contact op te nemen met je eigen verzekeringsmaatschappij. De kans is namelijk erg groot dat je daar ook terecht kan voor het verzekeren van een motor en dat je goedkoper uit bent. Verzekeringsmaatschappijen belonen hun klanten namelijk als deze meerdere verzekeringsproducten bij dezelfde verzekeringsmaatschappij aanschaffen. Wil je hier meer over te weten komen? Neem dan eens contact op met je eigen verzekeringsmaatschappij. 

 

Welke verzekering heb ik nodig?

Zoals je in het begin van dit artikel hebt kunnen lezen, ben je in Nederland verplicht om je motor te verzekeren als je op de Nederlandse wegen wilt gaan rijden. Dit wilt zeker niet zeggen dat je verplicht bent om een motorverzekering All Risk te nemen, want dat is zeker niet het geval. Je kunt ook gewoon een WA verzekering, de goedkoopste en minst dekkende verzekering, nemen en dat is voldoende. Houd er wel rekening mee dat je bij een zakelijke motorverzekering All Risk beter verzekerd bent. Mocht je een ongeluk veroorzaken, dan worden jouw kosten ook vergoed. 

Waar moet ik rekening mee houden?

Wanneer je een autoverzekering wilt afsluiten, zijn er natuurlijk enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Een van de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden, is dat je pas op de motor mag gaan rijden als je daadwerkelijk verzekerd bent. Dit houd pas in dat je pas op de motor gaan rijden als je een bevestiging per e-mail of sms hebt gehad van je verzekeringsmaatschappij. Mocht je nog erg jong zijn en een snelle motor willen verzekeren, houd er dan ook rekening mee dat een verzekeringsmaatschappij het recht heeft om je te weigeren.