Braces voor jouw fysiopraktijk

Fysiotherapeuten geven hun patiënten vaak het advies om bij bepaalde klachten braces te dragen. Braces kunnen gebruikt worden bij veel verschillende diagnoses. Denk aan klachten zoals pijn of zwelling. Ook kun je een brace dragen wanneer een bepaald lichaamsdeel of gewricht niet stabiel of stevig genoeg is. Voor extra stevigheid en bescherming van het lichaamsdeel kun je dan tijdelijk een brace gebruiken. Dit kan soms langdurig zijn óf alleen wanneer je het lichaamsdeel meer stabiliteit wilt geven zoals bij het sporten.

De meeste aandoeningen waarbij bijvoorbeeld een kniebrace gebruikt worden zijn; endomyopathie, pijnlijke aanhechtingen van de spieren, meniscus, artrose, artritis, chondropathie, ruptuur van de voorste of achterste kruisband. Ook zijn er speciale braces die tijdens het sporten gebruikt kunnen worden om blessures te voorkomen. Er zijn braces met óf zonder extra baleining. Tijdens sporten kan dit fijn zijn voor extra ondersteuning. Op andere momenten wissel je je brace makkelijk om voor een ander exemplaar die comfortabeler zit. Zoek jij nog nieuwe braces voor jouw fysiopraktijk? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar die van het merk Bauerfeind. De Bauerfeind braces zijn makkelijk in gebruik en erg duurzaam.

Verschillende soorten braces

Hebben jouw patiënten last van een ander gewricht? Naast de kniebraces zijn er bijvoorbeeld ook braces speciaal voor de enkel. Enkelbraces kunnen worden ingezet bij de volgende klachten aan de enkel; pijn, zwelling, instabiele enkel, preventie bij sport, chronische enkelkrachten en sportgerelateerde klachten. Enkelbraces kunnen ook goed worden gebruikt bij de volgende sporten; atletiek, voetbal, hardlopen en hockey, maar ook bij andere balsporten. De braces zijn bijna niet voelbaar tijdens het sporten, maar zorgen nét voor wat meer ondersteuning. Zo kun jij met een gerust hart je favoriete sport beoefenen en hoef je je geen zorgen te maken over je enkel. Verder is een veelgevraagde brace die voor de elleboog. De braces voor de arm kunnen goed worden ingezet voor bijvoorbeeld een tenniselleboog. Er zijn vele verschillende type braces die allemaal op hun eigen manier werken.

Bauerfeind GenuTrain S

Heb je te maken met een ernstige aandoening aan de knie? Dan is de Bauerfeind Genutrain S misschien wel de perfecte brace voor jouw patiënten. Dit is een voorbeeld van een brace met extra ondersteunende baleinen. Vooral bij pijnklachten aan de voorkant van het kniegewricht is dit een veelgekozen brace. Hij heeft een hoog draagcomfort, wat komt doordat de brace is gemaakt van ademend materiaal en is voorzien van klittenband. De baleinen aan de zijkant van de brace zijn voorzien van scharnieren. Door de scharnieren te verwarmen kunnen ze licht vervormd worden en zo automatisch worden aangepast aan de wensen van jouw patiënt!