Steeds meer mensen kiezen ervoor om via het internet tegoed voor een mobiele telefoon of een spelcomputer aan te schaffen. Dit heeft ermee te maken dat dit erg makkelijk is, want je ontvangt de bestelde productcode vaak al binnen enkele minuten. Je hoeft dus niet meer af te reizen naar een supermarkt en ook bespaar je geld op brandstof en parkeerkosten. Als je geen ervaring hebt met het aanschaffen van tegoed via het internet, is de kans ook ontzettend groot dat je niet precies weet waar je op moet letten. Gelukkig vind je hier meer informatie over hetgeen waar je op moet letten. 

Je kunt een bestelde productcode niet retourneren

Een van de grootste nadelen van het aanschaffen van tegoed via het internet, is ook een van de belangrijkste dingen om rekening mee te houden. Dat is het feit dat, wanneer je tegoed via het internet bestelt, dat je de productcode van het tegoed niet meer kan retourneren. Dat heeft ermee te maken dat een Neosurf 20 euro of Xbox Gift Card beperkt houdbaar is. Nadat je de productcode van het tegoed hebt gezien, is het dus niet meer mogelijk om het tegoed om te ruilen voor ander tegoed. Heb je hier vragen over? Dan is het aan te raden om eens contact op te nemen met een verkoper of webwinkel. 

Je hebt een geldig e-mailadres nodig

Wanneer je tegoed via het internet gaat aanschaffen, is het ontzettend belangrijk dat je een geldig e-mailadres opgeeft en ook toegang hebt tot het opgegeven e-mailadres. De code waarmee je het tegoed op je mobiele telefoon of het account van je spelcomputer kan storten, wordt namelijk naar een e-mailadres verzonden. Mocht je geen geldig e-mailadres opgegeven hebben, dan kan je er vanuit gaan dat het veel tijd gaat kosten om toch aan de bestelde code te kunnen komen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je geen e-mailadres hebt, maar dan kun je ook je telefoonnummer opgeven. Je krijgt de bestelde code dan per SMS doorgestuurd. Heb je geen SMS ontvangen? Neem dan contact op met de verkoper van het tegoed. 

 

Betaal niet telefonisch

Als je tegoed via het internet wilt aanschaffen, dan heb je de mogelijkheid om telefonisch de bestelling te betalen. Het is niet aan te raden om dit te doen, want telefonisch betalen is ontzettend duur. Je betaalt namelijk een bepaald bedrag per minuut en daar komen nog de belkosten van je provider bij. De kosten lopen soms zo erg op, dat mensen het dubbele kwijt zijn als ze de bestelling telefonisch willen voldoen. Wil je toch telefonisch de bestelling betalen? Dan is het verstandig om eerst te kijken naar wat dat ongeveer gaat kosten.