De corona-crisis voor ondernemers

De huidige periode vormt een zware tijd voor veel ondernemers. Restaurants zijn al tijden dicht en kunnen alleen geld verdienen door eten te bezorgen. Theaters en bioscopen krijgen geen bezoekers en lopen dus ook al lange tijd alle omzet mis. Elke ondernemer wordt wel op een bepaalde manier geraakt door de huidige toestand. Toch is het belangrijk om hoop te houden. Niet alleen voor jezelf als persoon, maar ook voor je bedrijf. Je hebt zoveel moeite gedaan voor jouw bedrijf en dat wil je uiteraard niet zomaar loslaten. In deze blog geef ik een aantal tips om de komende periode toch hoopvol tegemoet te gaan.

Alternatieve inkomsten

Zoals ik eerder al zei, zijn verschillende restaurants gaan bezorgen om toch nog een bron van inkomsten te hebben. Dit is uiteraard niet voor elke sector mogelijk. Toch is het belangrijk om te kijken of er een andere manier is waarop jouw bedrijf nog omzet kan binnenhalen. Probeer innovatief te denken en hou ook rekening met de samenleving hoe deze na de coronatijd vormgegeven zal worden. Waarschijnlijk zal door veel bedrijven meer gebruik gemaakt worden van thuiswerken. Probeer als dit toepassing heeft op jouw bedrijf, hierop in te werken.

Ben jij bijvoorbeeld een lifecoach of een diëtiste? Probeer dan nu al online afspraken te maken met jouw klanten. Dit zorgt er immers voor dat jij nu toch omzet verkrijgt en legt ook de basis voor de toekomst. In de toekomst kan je dan met klanten die het online willen, online door en de rest kan weer fysiek plaatsvinden. Het scheelt klanten namelijk ook reistijd, dus het zal je verbazen hoeveel mensen voorkeur geven aan een online afspraak.

Vraag om hulp

Er zijn natuurlijk veel ondernemingen die hard geraakt worden door de huidige coronacrisis. Er zijn echter ook ondernemingen voor wie deze tijd juist een start betekent van een nieuwe mogelijkheid. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het thuisbezorgen van boodschappen. Dit vond voor de coronacrisis sporadisch voor en is nu een normaal fenomeen geworden. Als jouw onderneming het zwaarder heeft door corona, of het juist zo goed gaat dat je financiering nodig hebt om uit te breiden, kan je bijvoorbeeld de mogelijkheid onderzoeken om een zakelijke lening aan te gaan. Het kan nooit kwaad om te kijken of jouw bedrijf in aanmerking komt voor een lening. Uiteraard kost lenen wel geld. Het belangrijkste om te beseffen is dat er ooit een einde zal komen aan deze periode en dat we tot dat moment ons best moeten doen om onze bedrijven in stand te houden. 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes