Een container voor je bedrijf

Rolcontainers zijn die grote, vaak blauwe of grijs metalen containers die je op de een of andere manier overal tegenkomt. Ik kan me bijvoorbeeld nog goed herinneren dat er vroeger toen ik op de basisschool zat, een grote papiercontainer naast het schoolplein stond. En bij een van mijn eerste bijbaantjes, bij een groenteboer, moest ik vaak containers vol met groente- en fruitafval wegrollen. Nu het hip en handig is om een onderneming te hebben, kan het zomaar zo zijn dat je te maken krijgt met veel meer afval dan je gewend, naarmate je bedrijf groeit. Op een gegeven moment ben je misschien toe aan een professionelere en grotere afvalunit. Dan kun je eens rond gaan kijken naar grotere containers. 

Bedrijfsafval

Met bedrijfsafval wordt bedoeld: mkb afval (mkb staat voor midden- en kleinbedrijf, en zo’n bedrijf ben je als er maximaal 250 werknemers in dienst zijn). Dit is een verzamelnaam voor gemengd afval, het gaat dus niet over een specifiek soort afval, behalve dat het door dit soort kleine bedrijven wordt geproduceerd. Je kunt dus bijvoorbeeld een rolcontainer voor bedrijfsafval gebruiken voor papier, maar ook voor restafval. Daarnaast kun je natuurlijk kiezen voor een bepaald formaat en een bepaalde frequentie van het ophalen en legen van de containers. En natuurlijk geldt, hoe meer afval je produceert, hoe duurder het wordt. Het is belangrijk om duidelijke afspraken te maken over hoe je met je afval omgaat, want soms moet het vernietigd worden en soms kan het hergebruikt worden. Zo kan je rekening houden met het milieu. 

Huisvuil

Deze containers kunnen gebruikt worden bij een opruiming van je eigen huis, en ze zien er dan hetzelfde uit als je gewone containers die je aan de weg zet. Maar ook bij een grote opruiming van je bedrijf kan het zijn dat het afval waar je mee te maken hebt voornamelijk huisvuil is, en dan kan het handig zijn om een veel grotere container te huren. 

Glasafval

Als je bijvoorbeeld eigenaar bent van een restaurant, heb je waarschijnlijk veel glasafval. Daar wil je dan wel een eigen container voor hebben. Glas is goed recyclebaar. Het is dus aan te raden om bij het uitzoeken van een leverancier voor je containers te kijken hoe ze met je glasafval omgaan. Check of het afval goed gescheiden wordt. Zo draag je een steentje bij aan een gezond milieu! 

Overweeg je om een rolcontainer in gebruik te nemen, dan is het altijd verstandig om even contact op te nemen bij het bedrijf dat je daarvoor op het oog hebt voor op maat gemaakt advies. 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes