De crypto-revolutie: wat wil jij weten over Bitcoin?

Voor heel veel mensen klinkt alles wat met cryptocurrency te maken heeft als abracadabra. Handelen met dit digitale geldmiddel lijkt enkel voor nerds en miljonairs weggelegd. Dat komt omdat er onder het grote publiek nog niet veel over bekend is. Je hebt ongetwijfeld wel eens van een bitcoin gehoord, maar voor de meeste mensen houdt het daar dan ook bij op. In dit artikel krijg je meer uitleg over Bitcoins en andere digitale munteenheden. 

Wat is een bitcoin? 

De bitcoin is de bekendste cryptomunt van alle soorten. Cryptovaluta zijn een digitaal betaalmiddel. Op internet zijn zij dus een alternatief voor de standaard betaalmiddelen. Is bitcoin kopen iets waar je al een tijdje over nadenkt? Dat is ook niet zo gek. Als je er goed in wordt kan het best een lucratieve business zijn. Het is een manier voor velen om passief inkomen te genereren. Een klein groepje is er zelfs ontzettend rijk van geworden. Op de wereld lopen er zelfs een aantal crypto-miljardairs rond. Kijk dus goed hoe je dit kan doen. Dan heb je later een lekker appeltje voor de dorst. 

Bitcoin kopen: hoe doe je dat?

Cryptomunten kopen doe je via een broker. Dit is een website waarop je een eigen wallet aanmaakt. Van hieruit verhandel je de cryptomunten. Een bekende broker website in Nederland is Satos. Er zijn nog heel veel internationale brokers. Toch kan een website uit eigen land heel fijn werken. Het opstarten kan best lastig zijn. Het is dan prettig als iemand in je eigen taal de uitleg geeft. 

Hoe te beginnen? 

Vaak is het gewoon een kwestie van doen. Het is goed om heel veel te lezen over cryptocurrency en hoe je het beste kan handelen. Toch leer je het handelen met crypto het snelste door aan de slag te gaan. Op websites van brokers staan vaak eenvoudige en informatieve video’s hoe je start met je eigen wallet en het kopen van crypto munten. Zo biedt Satos ook heel veel ondersteuning voor nieuwe traders die graag aan de slag willen. 

Nog meer crypto currency

Bitcoin en crypto currency worden vaak met elkaar verward. Dat komt omdat deze soort zo bekend is dat de merknaam wordt gezien als een soortnaam. Deze situatie is een beetje vergelijkbaar met water en Spa. Echter zijn er nog heel veel andere soorten crypto currencies op de markt. Hiervan zijn de merknamen Litecoin, Ethereum en Ripple. 

Heb jij tips voor beginners om aan de slag te gaan met cryptovaluta? Laat het ons dan weten in een reactie onder dit artikel. 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes