De sportscholen zijn weer open

De sportscholen zijn weer open en dat betekend dat we weer flink aan de bak kunnen in de sportschool. Of we nu willen afvallen, vet verliezen, spieren kweken, een betere conditie krijgen of spiergroei. Dat maakt allemaal niet uit, we kunnen er weer lekker tegenaan en onze favoriete sport beoefenen en doen waar we energie van krijgen. Want geef toe, van sporten krijg je uiteraard natuurlijk ook energie en je voelt je altijd goed wanneer je geweest bent. Of je nu vechtsport Den Haag of Jiu jitsu Den Haag gaat doen, zolang je maar lekker in beweging bent. 

 

Doen waar je energie van krijgt

Je moet vooral gaan doen waar je energie van krijgt. En dan moet je vooral bij jezelf nagaan waar jij dus energie van krijgt. De een krijgt energie van een rondje hardlopen en zo hun gedachten te laten afdwalen en hun hoofd leeg te maken. De ander kan hier helemaal niet tegen en vindt dit dan ook niet eens leuk. Die krijgt er weer meer energie van wanneer die persoon staat te gooien en stunten met gewichten en vol te krachtpatsen in een hok vol met gewichten. We zijn als persoon allemaal anders natuurlijk en dat is alleen maar goed. Daarom is het belangrijk dat we ontdekken wat voor onszelf werkt en waar jij je goed bij voelt. Want dit verschilt per persoon. En zo ook het behalen van progressie en vooruitgang. 

 

Kijk vooral naar jouw eigen kunnen en vooruitgang

Bij de een vliegen de spieren eraan, het vet eraf en springt de conditie met sprongen vooruit. Maar bij de ander is de weg wat langer en hobbeliger. En dat is helemaal niet erg. Een weg naar een goed en gezond lichaam gaat niet zonder slag of stoot. Het verschilt gewoon heel erg per persoon. En ook wat mensen er over los laten. Het kan niet zo zijn dat de weg naar 20 kilo minder zonder slag of stoot gaat of een moment dat je niet lekker gaat. Dat is er nu eenmaal. En dat hoort bij het proces. Hoe vervelend het ook kan zijn. Maar die momenten moeten we ook omarmen en zorgen dat we daar goed mee om kunnen gaan. Want het is natuurlijk zonde als je een slecht moment een hele slechte dag laat worden, een slechte week, maand of misschien wel maanden. We gaan natuurlijk niet opgeven. Even een stapje terug is nooit erg, maar we moeten het niet gaat ontkennen dat het er niet is. 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes