De uitkomsten die medicinale schapenvacht biedt 

Heb jij al eens gehoord van medicinale schapenvacht? Dit product biedt een ongelofelijke uitkomst voor mensen met decubitus door de speciale eigenschappen die deze vacht heeft. Maar deze vacht draagt nog meer voordelen met zich mee! Maar wat is het nou precies? Wat zijn die speciale eigenschappen? En waarom zou je een schapenvacht kopen? Lees gauw verder als je de antwoorden op deze vragen wilt weten. 

Hoe werkt medicinale schapenvacht? 

Je hebt een schapenvacht misschien al eens eerder zien liggen als decoratie in huis. Medicinale schapenvacht is echter anders dan gewone schapenvacht. Het grootste verschil tussen deze twee vachten is dat medicinale schapenvacht kort geschoren is en de dichtheid van deze wol is groter dan bij een gewone schapenvacht. De medicinale schapenvacht wordt dan ook gebruikt voor mensen met doorligklachten, wat ook wel decubitus wordt genoemd. Doorligklachten worden veroorzaakt wanneer iemand genoodzaakt is om langdurig stil te zitten of stil te liggen. Dit is bijvoorbeeld de situatie wanneer iemand in een rolstoel zit of lichamelijk niet in staat is om zelf een andere houding aan te nemen. Hierdoor komt er veel druk te staan op bepaalde plekken van de huid, waardoor de huid beschadigd raakt. De kleine bloedvaten worden namelijk beklemd, wat ervoor zorgt dat de huid geen goede bloeddoorstroming heeft op deze plek. Medicinale schapenvacht zorgt ervoor dat deze druk verdeeld wordt. Zo komt niet alle druk op één bepaalde plek te staan en is de kans op huidbeschadiging veel kleiner. Hierdoor kun je decubitus dus voorkomen en blijft veel ongemak bespaard. Een ander voordeel aan de medicinale schapenvacht is dat het erg luchtdoorlatend is. Dit zorgt ervoor dat de vacht in de winter lekker warm is, maar in de zomer erg verkoelend werkt. Daarbij zorgt de wol ook voor een vermindering van rugpijn en spierpijn door de verwarmende factor. 

Medicinale schapenvacht voor baby’s 

Medicinale schapenvacht wordt ook steeds vaker gebruikt voor baby’s. In de wol van de schapenvacht zitten namelijk micro-organismes. Deze micro-organismes zorgen ervoor dat baby’s minder kans hebben om allergieën of astma te ontwikkelen. Dit vertaalt zich ook in gewone schapenvacht, omdat deze ook erg goed werken voor mensen die snel allergisch zijn. Voor baby’s is de medicinale schapenvacht dus ook super gezond en hier plukken ze in hun latere leven nog de vruchten van. Al met al is medicinale schapenvacht een erg handig en relevant natuurproduct wat voor vele mensen uitkomsten zou kunnen bieden, zowel jong als oud.


Geplaatst

in

door

Tags: