Ga je een nieuwe motor kopen, of heb je net een nieuwe motor gekocht en ben je op zoek naar een goede én goedkope motorverzekering? Dan kom je online een ontzettend groot aanbod van verschillende verzekeraars en soorten verzekeringen tegen. Sommige verzekeringen zijn erg prijzig en andere verzekeringen zijn erg goedkoop. Toch blijkt de motorverzekering die in eerste instantie zo goedkoop leek, later toch een stuk duurder te zijn. Wil je dit voorkomen en zoveel mogelijk geld besparen op je motorverzekering? Lees dan snel verder voor de beste bespaartips.

 

Koppel je schadevrije jaren van andere voertuigen aan de motor

Eén van de meest effectieve bespaartips bij het afsluiten van een motorverzekering, is het laten koppelen van de schadevrije jaren van andere voertuigen (zoals je auto) aan de verzekering van je motor. Niet iedere verzekeraar biedt deze mogelijkheid aan, maar het is een tip waarmee je jaarlijks wel honderden euro’s kunt besparen. Neem dan ook zeker contact op met verschillende verzekeraars om te onderzoeken of ze je deze mogelijkheid bieden. 

 

Onderzoek of je een winterstop kunt inlassen

Sommige verzekeraars houden er rekening mee dat je ‘s winters vrijwel geen tot niet motor zult rijden. Dit doen ze door je de mogelijkheid te bieden om een zogenoemde winterstop in te lassen op de verzekering van je motor, waardoor je ‘s winters een lagere (of zelfs helemaal geen) premie betaalt dan ‘s zomers. Let op: als je een winterstop inlast is het niet toegestaan om gedurende de winterstop toch met je motor de weg op te gaan. 

 

Vergelijk verschillende aanbieders

Ga je een all risk verzekering motorafsluiten? Controleer dan goed welke tarieven de verschillende aanbieders hanteren, want de prijzen liggen soms erg ver uit elkaar. Ook de kwaliteit van de service van de verzekeraar is hierbij van belang. Controleer dan ook niet alleen de tarieven, maar ook de betrouwbaarheid van de verzekeraar en de tevredenheid van de klanten van de verzekeraar. Dit kun je bijvoorbeeld doen door online reviews over de verzekeraar te lezen. 

 

Check het aantal te rijden kilometers

Heb je je motorverzekering afgesloten? Houd dan goed in de gaten of het aantal jaarlijks te rijden kilometers dat je bij het afsluiten van de polis opgegeven hebt wel echt klopt met de kilometers die je op de motor aflegt. Merk je dat je minder kilometers rijdt dan je in eerste instantie dacht? Zorg er dan voor dat je dit doorgeeft aan de verzekeraar. Mogelijk kun je hierdoor maandelijks een lagere premie betalen, of ben je toch goedkoper uit bij een andere verzekeraar.