Doneren aan goed doel in tijden van corona

Maar liefst 1 op de 5 mensen krijgt een vorm van dementie. Dat is een gruwelijk vooruitzicht. We zien onze opa's en oma's vergeetachtig worden en in de war raken, maar wat nu als het dichterbij komt, als je ouders beginnen te dementeren? Of je partner? Dan wil je natuurlijk maar één ding: dat er een oplossing wordt gevonden. Voor zo'n oplossing is veel onderzoek nodig. En voor onderzoek is geld nodig. En dus moet er geld ingezameld worden. Maar hoe kan dat, nu er geen collectanten langs de deuren kunnen? Dan is doneren via PayPal een goede oplossing. Je hebt daar wel een PayPal account voor nodig, maar dat is natuurlijk zo aangemaakt.

Doneren aan een goed doel geeft je een goed gevoel

Als je anderen kunt helpen door te doneren aan goed doel, dan geeft dat een goed gevoel. Zeker wanneer dat goede doel onderzoek doet naar het bestrijden van een ziekte waar je wellicht zelf mee te maken gaat krijgen. Want 1 op de 5 is veel! Voor vrouwen is het zelfs nog heftiger: 1 op de 3 vrouwen krijgt een vorm van dementie. Het is dus erg belangrijk dat er veel onderzoek wordt gedaan en dat kan zoals gezegd alleen als er voldoende geld wordt ingezameld. Dan geeft doneren aan een goed doel je meer dan alleen een goed gevoel. Het geeft je de kans om te vechten tegen een ziekte die ook jij kan krijgen.

Wat kun je zelf doen om geld in te zamelen?

Momenteel lijken er maar weinig mogelijkheden te zijn om geld in te zamelen. Maar wat nu als jij graag kaarten maakt? Er worden momenteel meer kaarten verstuurd dan ooit. Mensen sturen graag een mooie, originele kaart en zullen daar graag voor betalen. Door je kaarten online te verkopen, bijvoorbeeld op sociale media, kun je al een flink bedrag binnenhalen en dat doneren aan goed doel.

Straks, als alles weer open is, kan er meer

Je kunt dan bijvoorbeeld een wandeltocht organiseren of een buurtbarbecue regelen. Je kunt een kofferbakmarkt houden of gaan zingen in een winkelstraat of op de markt. Zorg altijd dat duidelijk is voor welk doel je geld aan het inzamelen bent. Mensen zijn dan eerder geneigd om te geven en dus zal je opbrengst ook hoger zijn. Je kunt er ook voor kiezen om een giftbox neer te zetten in je winkel of op je feest. Door eens in de zoveel tijd de giften te tellen en dat te delen via de sociale media zorg je voor meer awareness. En dat is altijd het begin.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes