Drie redenen waarom etherische oliën zo populair zijn

Etherische oliën zijn de afgelopen jaren enorm in populariteit gegroeid. En dat is niet zonder reden. De oliën zijn namelijk ontzettend veelzijdig én kunnen veel van de geuren extra positieve effecten bieden. Er zijn enorm veel manieren waarop je etherische oliën kunt gebruiken, maar één van de meest populaire is toch wel het branden van de natuurlijke etherische olie in de zogenoemde diffusers. Maar waarom is het branden van oliën in je huis tegenwoordig populairder dan de ouderwetse geurkaars? Hieronder hebben we drie redenen voor je op een rijtje gezet. Zodat je precies weet waarom de oliën zo populair zijn, én waarom je ze absoluut zelf moet uitproberen.

Ze creëeren een ontspannen sfeer

We kennen allemaal de schoonheidssalons, de spa's en de massagesalons waar je wordt verwelkomd met een heerlijke geur. Meestal zijn dit warme geuren die je meteen een gevoel van ontspanning en rust meegeven. Denk bijvoorbeeld aan vanille, sandelhout, mint of lavendel. Deze geuren zijn vaak afkomstig van een etherische olie. Een geur kan namelijk therapeutisch werken, waardoor ook je lichaam zich sneller ontspant. Dit is voor veel mensen een reden om etherische olie te branden.

Er zijn heel veel geuren verkrijgbaar

Oké. Laten we eerlijk zijn: geurkaarsen zijn niet in heel veel verschillende geuren verkrijgbaar. Er zijn slechts een paar populaire geuren waar je uit kunt kiezen, waardoor je dus té vaak dezelfde geur kiest. Gelukkig is dit niet het geval met etherische oliën! Zo heeft Geurwolkje tientalen verschillende geuren waar je uit kunt kiezen, zodat je continu zult kunnen afwisselen én gemakkelijk nieuwe geuren kunt uitproberen. Ben je dol op warme geuren? Kies dan voor kokos, vanille of sandelhout. Heb je liever een natuurlijke geur? Denk dan aan eucalyptus, pepermunt of lavendel. Er zijn zelfs geuren die zijn samengebracht tot oliën speciaal voor stressvermindering of ter bevordering van de slaap.

Laat je huis heerlijk ruiken

En dan de laatste, en misschien wel meest populaire reden voor het branden van etherische oliën: de olie laat je huis heerlijk ruiken. Of je nu kiest voor de ontspannen sfeer, of liever voor een productievere geur zoals bijvoorbeeld citroen of sinaasappel: alles is mogelijk. Zo kun je zelfs je geuren aanpassen aan het seizoen, en tijdens de feestdagen je huis onderdompelen in kerstgeuren zoals kaneel en vanille. De geur verspreid zich snel en gemakkelijk door je hele woning. Én dan het laatste voordeel: de leuke aroma diffuser, waarin je de oliën opbrandt. Ook die zijn namelijk verkrijgbaar in vele vormen, materialen en kleuren. Zodat je er altijd eentje vindt die perfect past bij jouw interieur.


Geplaatst

in

door

Tags: