THC-olie is een natuurlijk product wat voor veel verschillende doeleindes kan worden gebruikt. De cannabis plant is al eeuwen oud en wordt in veel culturen dan ook vereerd. Pas in de afgelopen jaren is wiet een recreatief middel geworden en daardoor ook verboden geworden. Echter merk je dat de afgelopen jaren het gebruik en dus ook de legalisatie van cannabis toeneemt. Dit brengt een hoop voordelen met zich mee. Een hoop mensen hebben namelijk veel baadt bij de helende werking die dit heeft.

Wat is THC-olie nou precies

Het is een natuurlijk olie dat bekend staat om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Het wordt gevormd door de cannabisplant te laten groeien. Als deze eenmaal in bloei komt te staan kan men hiervan wietolie maken. Dit is een zorgvuldig proces wat op verschillende manieren gedaan kan worden. Door van de plant een olie te maken is het voor mensen gemakkelijker om te doseren. Doordat de plant ook wordt verhit in dit proces neemt de geestverruimende werking af. Dit is fijn voor als mensen het als medicatie willen gebruiken. Deze olie kan namelijk helpen bij een reeks aan problemen zoals: parkinson, misselijkheid, huidproblemen, neuropatische pijn, diabetes, epilepsie, angststoornissen, slapeloosheid en alzheimer. Het is geen gegeven dat het product bij iedereen aanslaat en iedereen die dit wilt proberen kan het best eerst een huisarts raadplegen. Het fijne aan het gebruik van een olie is dat dit per druppel gedoseerd kan worden. Doordat het bijna direct door het mondslijmvlies wordt opgenomen heeft het ook een snelle werking. Als er een relatief hoge hoeveelheid van de stof wordt ingenomen is het wel mogelijk dat je hier high van kunt worden. Echter werkt dit binnen enkele uren weer uit en zal je geen last meer hebben van deze effecten.

Een gecontroleerde bron

In Nederland kennen wij het gedoogbeleid. Dit betekend dat producten van meer dan 0.2% THC niet vrij verkrijgbaar zijn. Doordat de THC-olie over het algemeen rond de 15 tot 20% THC bevat valt deze onder het gedoogbeleid. Het bezig ervan wordt dus in Nederland gedoogd. Doordat het niet vrij verkrijgbaar is, is de regulering dan ook niet tot nauwelijks aanwezig. Als je dus overweegt om dit product te gebruiken is het belangrijk om bij dit te kopen bij een betrouwbare bron. De thc olie van medicinale-cannabis.nl is bijvoorbeeld een partner die samenwerkt met verschillende particulieren om een hoogwaardig product te kunnen leveren. Zo weet je dat je met de juiste personen in contact wordt gebracht die biologische cannabis gebruiken voor het maken van THC-olie.