Een tekort aan energie en de daarbij horende vermoeidheid, het overkomt ons allemaal wel eens, maar vervelend is het wel. Je agenda staat bomvol en je hebt bakken energie nodig om die drukke dag door te komen en net daar gaat het mis. Wat je anders zonder de minste moeite doet, lijkt nu een onoverkomelijke opdracht. Herken je jezelf hierin? Dan is de kans groot dat je te kampen hebt met een tekort aan magnesium. Lees snel hoe je dit kunt oplossen.  

De voordelen van magnesium

Een positieve bijdrage aan je energieniveau is wellicht het grootste voordeel dat magnesium je te bieden heeft. Iedereen heeft energie nodig, of het nu is om je werkwerkzaamheden uit te voeren, om lekker te gaan sporten of om volop van die leuke hobby te genieten. Wist je trouwens dat het ook je geheugen en concentratievermogen verbetert? Ideaal voor studenten die grote pakken leerstof te verwerken krijgen en hun studie zo doeltreffend mogelijk willen laten verlopen.
Een al iets minder gekend voordeel aan magnesium is dat het helpt bij het goed functioneren van de spieren en zo ook spierspanningen en krampen tegengaat.
Wat we hier ook zeker niet mogen vergeten, is het belang van voldoende magnesium voor zwangere vrouwen. Zowel voor moeder als kind is het erg belangrijk om in een voldoende inname te voorzien.

Waar zit magnesium in?

Gezond en evenwichtig eten is al een eerste vereiste om voldoende magnesium binnen te krijgen. Je vindt het onder andere in groene bladgroenten, volkorengranen, volle rijst, bananen, noten en vis. Toch zal die dosis, zeker voor actieve mensen, niet altijd volstaan en zal een extra inname in de vorm van een magnesium supplement de oplossing bieden. Het geeft je lichaam net dat beetje extra ondersteuning en helpt je moeiteloos doorheen je drukste dagen. Wil je daarnaast ook nog je immuunsysteem verbeteren voor de beste resultaten, dan kun je bijkomend zink kopen en als voedingssupplement nemen.

Wat met een tekort of overschot?

Een tekort aan magnesium zal duidelijke gevolgen hebben in de zin van minder energie en een futloos gevoel en een verhoogde kans op spierspanningen en spierkrampen. Een teveel daarentegen komt slechts zelden voor omdat het lichaam het overschot op een natuurlijke manier zal afscheiden zonder verdere ongemakken. Twijfel je eraan of een extra inname voor jou een goed idee is, spreek er dan vast en zeker over met je arts die je hierin verder kan adviseren.