Misschien denk je bij gezichtsverzorging al snel aan crèmes en producten voor vrouwen. Maar ook als man wil je goed voor je huid zorgen. Het is daarom slim om je gezichtsverzorging eens kritisch te bekijken. Doe jij aan skin care? En is die goed afgestemd op jouw huid? Gelukkig kun je je huid flink verbeteren met de juiste producten, zeker als je last hebt van acne of een gevoelige en geïrriteerde huid.

Huidproblemen voorkomen en oplossen

Veelvoorkomende huidproblemen zijn:

  • Acne en onzuiverheden
  • Irritatie door scheren
  • Littekens
  • Gevoelige huid

Als je wilt investeren in gezichtsverzorging is het belangrijk dat je producten koopt die geschikt zijn voor jouw huid. Ga dus eerst na welk huidtype je hebt (droog, vet of gecombineerd) en met welke huidproblemen je te maken hebt. Een vette huid gaat snel glimmen, terwijl een droge huid droog aanvoelt en schilferig kan zijn. Een gecombineerde huid is alleen vet ter hoogte van de neus, het voorhoofd en de kin.

Bij acne en mee-eters op deze plekken heb je bijvoorbeeld baat bij een exfoliant. Dat kan een peeling of een scrub zijn. Deze producten helpen je huidcellen te vernieuwen. Daardoor krijgt je huid weer een stralende gloed en verdwijnen onzuiverheden. Heb je daarentegen last van een gevoelige huid? Dan kies je voor een crème zonder parfum of andere agressieve ingrediënten. Een complete gezichtsverzorgingslijn zoals zo skin health biedt je al die opties. Zo kun je diverse producten combineren voor een optimaal resultaat.

Gezichtsverzorging na scheren

Als je als man geen baard laat staan zul je je waarschijnlijk meerdere keren per week scheren. Helaas zorgt scheren snel voor irritatie, ook als je gebruik maakt van een goed scheermes en scheerschuim. Stem je skin care daarom af op jouw scheerroutine. Scheer nooit droog, gebruik scheerschuim en een scherp scheermes. Behandel het geschoren gebied altijd na, bijvoorbeeld met after shave of een verkoelende crème.

Het belang van SPF

Ten slotte is anti-huidveroudering een belangrijk onderdeel van huidverzorging. Je huid raakt namelijk elke dag beschadigd door invloeden van buitenaf: de zon, producten die je gebruikt en de stoffen in de atmosfeer. Die zorgen samen voor huidveroudering, en dat wil je uiteraard zoveel mogelijk tegengaan. SPF is hierbij heel belangrijk. SPF bevat een UV-filter dat huidbeschadiging door de zon vermindert. Zo houd je je huid langer jong en strak. Een goede dagcrème of moisturizer bevat minstens een SPF van 30 of hoger. Als je gebruik maakt van een chemische exfoliant (een peeling) is een SPF nog belangrijker. Een peeling maakt je huid extra kwetsbaar, dus breng daarna altijd een crème met SPF aan.