Oman en Sri Lanka zijn niet de meest populaire bestemmingen. In beide gevallen zijn er in de buurt toeristische trekpleisters die het winnen aan populariteit. In het geval van Sri Lanka is dit India, wat Oman betreft, is het Dubai. Toch hebben ze de westerse reiziger enorm veel te bieden voor relatief weinig geld. Lees onderstaande informatie en ontdekt waarom een reis naar een van deze twee landen absoluut de moeite waard is.

Oman: de authentieke Arabische cultuur

Daar waar Dubai bekend staat om de modernste architectuur, gecombineerd met extreme en overweldigende luxe, heeft Oman, ondanks de recente modernisatie, de essentie van het Arabische karakter nog niet verloren. Als je de echte Arabische cultuur wilt ontdekken, is dit dé plek waar je naar toe moet. Het natuurschoon van Oman is ontegenzeggelijk imposant: de enorme bergmassieven wisselen zich af met uitgestrekte woestijnlandschappen, groene oases en paradijselijke palmstranden. De elegante hoofdstad Muscat staat in schril contrast met de pittoreske, kleine dorpjes met lemen hutjes en de eeuwenoude steden zoals Nizwa, met de prachtig gerestaureerde cultuurschatten en paleizen die je de indruk geven dat je in een sprookje van 1001-nacht terecht bent gekomen. De bevolking is uitermate vriendelijk en gastvrij, en spreekt vaak Engels. Het is dan ook absoluut niet ondenkbaar om te kiezen voor een fly&drive.

Sri Lanka

Sri Lanka staat bekend als de ´Parel van de Oriënt´, en is een uitstekende bestemming voor de wat minder ervaren reiziger, die graag zo veel mogelijk wil bekijken in weinig tijd. Sri Lanka is veilig en overzichtelijk. Vergeleken met de chaotische en overweldigende drukte in India, is Sri Lanka een oase van rust, wat wellicht te maken heeft met het Boeddhisme, de religie die meer dan 70% van de bevolking aanhangt. Het eiland kenmerkt zich door een enorme variatie aan landschappen en biedt een unieke combinatie van natuur, cultuur en witte palmstranden.

Bezienswaardigheden in Sri Lanka

De natuur is vooral te vinden in het centrum van het land, waar het berglandschap met de vele theevelden schitterend groen is. In steden als Nuwara Eliya is de autenthieke Engelse sfeer overal aanwezig, inclusief het gematigde klimaat en vele gebouwen in koloniale stijl. Ook bevinden zich hier indrukkwekkende watervallen Devon Falls, en het Horton Plains National Park. In het noorden ligt de zogenoemde Culturele Driehoek, waar veel elegante paleizen, indrukwekkende Boeddhistische tempels en eeuwenoude archeologische vondsten te zien zijn. Drie van de steden die zich hier bevinden, staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In het zuiden, over het algemeen het eindpunt van de meeste reizen, bevinden zich de parelwitte stranden en azuurblauwe zee, waar men heerlijk kan relaxen of duiken.