Een aantal manieren om de lucht schoon en veilig te krijgen

Het is een veel voorkomende misvatting dat je vocht en geuren alleen uit een ruimte kunt verwijderen door een chemische spray te gebruiken. Het is waar dat de chemicaliën in de spray de vocht en geur zullen elimineren, maar niet zonder een chemisch residu achter te laten. De beste manier om vocht en geuren uit een ruimte te verwijderen, is door een actief kool- en adsorptiedrogerproduct te gebruiken. Deze producten gebruiken natuurlijke, niet-giftige ingrediënten om vocht en geur uit een ruimte te verwijderen waar dat noodzakelijk is. Deze producten worden binnen de industrie als onmisbaar gezien, omdat deze producten meerdere voordelen hebben. 

Wat is adsorbent?

Het zuiveren van lucht en gas is misschien wel het belangrijkste element binnen de industrie. Adsorbent helpt hiermee. Adsorbent is een natuurlijk materiaal dat wordt gebruikt voor het drogen en scheiden van verschillende gassen en vloeistoffen. Er zijn verschillende soorten adsorbent. Zo heb je een type adsorbent dat beter is voor luchtdroging en de ander die beter is voor het zuiveren van gassen. Daarom is het belangrijk om de juiste type adsorbent en gebruiken. Een fabriek dat bijvoorbeeld meel produceert, mag geen vocht bevatten. Meel wordt omgezet in deeg wanneer er vocht wordt toegevoegd. Het is daarom belangrijk om het type adsorbent te gebruiken voor luchtdroging. 

Hoe werkt actief kool?

Je kan er ook voor kiezen om actief kool te gebruiken. Actief kool wordt gezien als een krachtige adsorbent. Door middel van actief kool kunnen stoffen uit water en lucht gefilterd worden. Ook kan het als afvalwater zuiveringsmiddel gebruikt worden. Het actieve kool heeft een interessante werking. Wanneer lucht of water door het product heen gaat, start de werking. De vuile elementen hechten zich vast aan het adsorbent en het water en lucht stroomt er moeiteloos doorheen. Omdat de vuile elementen zich vast kleven aan het adsorbent, worden de vuile stoffen geabsorbeert en worden deze verwijdert. Hierdoor reinig je de element die in contact komt met dit type adsorbent. 

Wat is een absorbtiedroger?

Een adsorptiedroger is een apparaat dat helpt met het produceren van droog lucht, maar help ook met het voorkomen van verschillende vochtproblemen. Het apparaat bevat actieve kool, een zeer poreus materiaal dat vocht, maar ook geuren en chemicaliën uit de lucht kan opnemen. Dit apparaat wordt veel in de industrie gebruikt en voornamelijk voor lichtgevoelige producten. Denk hierbij aan een fabriek dat brood maakt, maar ook binnen de farmaceutische industrie. Een typische absorptiedroger heeft een actief koolstoffilter dat zich voor een afzuigventilator bevindt. De ventilator blaast lucht door het filter, waardoor het vocht uit de lucht wordt verwijderd.

Wat is een persluchtdroger?

Een persluchtdroger is een apparaat dat de kracht van perslucht gebruikt om vocht uit de lucht te verwijderen. Het apparaat werkt door lucht met een hoge snelheid en een laag vochtgehalte door een filter te blazen, dat het vocht in de lucht absorbeert. Een aantal voordelen hiervan zijn:

1. Het is veilig om in de buurt van mensen te gebruiken, omdat het geen chemicaliën bevat die schadelijk zijn voor hen. Hierdoor kan er doorgewerkt worden zonder dat het schadelijk kan zijn. 

2. Het is zeer effectief in het verwijderen van vocht uit ruimtes binnen de industrie. Hierdoor stel je de vochtgevoelige producten veilig.