Hoe vind je de perfecte ict leverancier voor jouw bedrijf?

Als ondernemer, of je nu een groot of een klein bedrijf hebt, heb je altijd te maken met informatica. Je hebt immers een computer nodig, of dit nu een laptop of een personal computer is, en deze computer moet altijd aangesloten worden op het internet. Zonder internet kun je niets! Natuurlijk kun je voor het aansluiten van je computer op het internet en de printer "een mannetje" inschakelen. Je buurjongen ofzo. Of iemand die je kent van de toneelvereniging. Maar wil je zeker weten dat je een partij vindt die echt met je meedenkt, dan kun je maar beter gaan voor een echt goede ict leverancier.

Wat kun je verwachten van een goede ict leverancier?

Een goede ict leverancier denkt met je mee. Een goede ict leverancier weet ook wel dat jij heus zelf je computer wel kunt aansluiten op het internet en de printer, maar denkt nog een stapje verder. Je kunt, bijvoorbeeld, van een ict leverancier verwachten dat hij of zij meedenkt om oplossingen voor problemen te vinden. Denk dan aan een planningsprobleem of een probleem met de snelheid van het internet. Ook kan er heel veel geld bespaard worden door een goede ict leverancier in te schakelen.

Hoe bespaar ik snel en veel?

Stel. Je hebt al jaren iedere dinsdagochtend een vergadering met 12 mensen. Al die 12 mensen moeten hiervoor een bepaalde afstand afleggen, zitten een uur bij de vergadering en gaan daarna weer op pad. Bijvoorbeeld om weer thuis te gaan werken. Voegt het écht wat toe om al die 12 mensen iedere dinsdag fysiek bij elkaar te hebben? Of is één keer in de maand een fysieke vergadering genoeg? In dat laatste geval kun je ervoor kiezen om je ict leverancier opdracht te geven een goede, online, vergadermanier te ontwikkelen voor jouw doel. In dit geval moet er een betrouwbare verbinding zijn zodat 12 mensen iedere dinsdag online kunnen vergaderen. Het is dan van belang dat het internet snel is en dat dit niet gaat bufferen. Door al deze mensen niet te laten reizen, bespaar je veel tijd en veel geld. Iedere dinsdag weer!

Vraag eens rond bij collega's

In welke business je ook zit, er zijn altijd wel gelijksoortige bedrijven waar je contact mee hebt. Het is dus altijd een goed idee om eens bij je concullega's te gaan informeren naar hoe zij de dingen doen. Je kunt dan van elkaar leren en elkaar helpen. Bijvoorbeeld door een goede ict leverancier aan te raden!