Een goede werkomgeving verbeterd de prestaties van je werknemers

Als je personeel zich gezond en fijn voelt, heeft dit ook zeker invloed op de prestaties van je werknemer. Zelf ervaar ik dit ook. Als ik me goed voel, neem ik dit mee naar mijn werk en lever ik ook beter werk af dan wanneer ik mij ziek of slecht voel. Maar wat kan een werkgever doen om zijn gehele personeel fris en vitaal te laten voelen? Ik geef je een aantal tips om je werknemers goed te laten voelen op werk. 

Gezond gedrag stimuleren 

Het is ten eerste heel goed om je personeel aan te moedigen om gezond te leven. Ben je gezond en voel je je gezond, dan zal dit ook te zien zijn in je prestaties. Gezond personeel heeft het meer naar hun zin, presteert beter en hebben ook minder verzuim. Neem hier dan ook een actieve rol in. Moedig je personeel aan een paar keer per week te sporten, of zorg zelf voor een sportles voor of na werk. Het is een eigen keuze om gezond te leven, maar je kan je personeel zich er wel bewust van laten worden. Wat nog meer gezond gedrag kan stimuleren is het aanmoedigen van een gezonde lunch. Regel als werkgever de lunch een paar keer per week. Je hoeft natuurlijk niet alleen maar sla te eten, maar afwisselend en variërend is al goed. Wat denk het belangrijkste is, is vooral je personeel bewust maken van gezond leven. 

Beweging en houding tijdens werk 

Veel mensen op kantoor zitten de hele dag achter hun bureau. Langdurig zitten kan je doorbloeding belemmeren en het stagneert ook nog eens de stofwisseling. Daarom is het heel goed om je werkhouding af te wisselen met zittend en staand werken. Door af te wisselen met staand werken zorg je voor een goede bloedcirculatie waar je scherper door blijft. Dat is natuurlijk wat je wil bij je personeel. ook heeft staand werken nog meer voordelen. Het verminderd rug- en nekklachten door de afwisseling. Het lichaam is niet gemaakt voortdurend te zitten en neemt hierdoor snel een verkeerde houding aan. 

Goed klimaat op kantoor  

Lucht is heel belangrijk voor ons om te kunnen overleven. Dan lijkt het vanzelfsprekend dat dit ook goed geregeld is op kantoor. Toch zijn er veel plekken niet goed voorzien van de juiste luchtkwaliteit. Op kantoor hebben we er juist baat bij om gezonde binnenlucht te hebben. Klimaatbeheersing kantoor bevorderd onze concentratie en het humeur. In de winter is het belangrijk op de juiste temperatuur te verwarmen, in de winter te koelen en ondertussen is de ventilatie van de lucht ook heel belangrijk. De klimaatbeheersing op kantoor kan dus heel veel betekenen voor de prestaties van je personeel.