Een korte uitleg over zakelijke lease

Een zakelijke lease overeenkomst is een juridisch bindende contractovereenkomst die meestal wordt gebruikt voor zakelijke auto’s. Een bedrijf kan gedurende enkele jaren nieuwe auto’s leasen met vooraf bepaalde vaste vergoedingen, soms kunnen de voertuigen ook door personeel ingezet worden voor persoonlijk en zakelijk gebruik. In het contract staat wat er met de leaseauto kan worden gedaan en hoe deze kan worden gebruikt. In de meeste gevallen zal een bedrijf belasting moeten betalen over de leaseauto’s en is het de verantwoordelijkheid van het bedrijf om deze op tijd in te leveren. Het berekenen van de waarde van zakelijke leaseauto’s is een belangrijke taak voor ondernemers en managers die de waarde van hun vermogen moeten kennen. Sommige softwareprogramma’s die op de markt beschikbaar zijn, maken het mogelijk om de waarde van zakelijke leaseauto’s te berekenen.

Zakelijke lease berekenen

Het berekenen van de waarde van zakelijke leaseauto’s is gebaseerd op veel factoren. De meeste bedrijfseigenaren houden rekening met de afgeschreven waarde, de aankoopprijs en vooral het onderhoud. Bij de berekening wordt rekening gehouden met de afschrijving aan het einde van de leaseperiode, het totale aantal resterende jaren van de lease en de verkoopwaarde van het voertuig. Opgemerkt moet worden dat al deze factoren de waarde van de leaseauto meer beïnvloeden dan de vraag aangezien leasemaatschappijen over enorme wagenparken beschikken en dit zeer efficiënt managen. Er is dus eigenlijk altijd voldoende aanbod van leaseauto’s. Een leasemaatschappij als MKB lease kan zo’n berekening ook met jou maken.

Zakelijke lease software

Het berekenen van de waarde van zakelijke leaseauto’s is een beter beheersbare taak wanneer softwareprogramma’s worden gebruikt die zijn ontworpen om de taak uit te voeren. De software bepaalt eerst de waarde van het voertuig, afhankelijk van het merk en model, voertuighistorie, kredietscore, gereden kilometers, wederverkoopwaarde en andere soortgelijke factoren. Nadat dergelijke factoren zijn overwogen, berekent het programma de individuele leasebetalingen voor elke factor. Zo krijgt de ondernemer een duidelijk beeld van wat zijn voertuig na drie tot vijf jaar waard kan zijn. Dit geeft hem op zijn beurt een realistische verwachting van de inruilwaarde van zijn bedrijfswagen.

Leasen als financiering

Een van de belangrijkste voordelen van leasing is dat deze vorm van financiering gemakkelijker te verkrijgen is. De financiering wordt eenvoudiger omdat er geen grote aanbetaling nodig is. Het geld wordt in de vorm van een maandelijkse betaling betaalt. Hierdoor kunnen bedrijven met bescheiden middelen zich ook met autolease bezighouden. De kosten zijn beheersbaar en de auto’s waarin jij of jouw personeel rijdt zijn vele malen mooier dan wanneer je met dezelfde middelen een tweedehands auto aangeschaft had.

 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes