3 tips: Zo houd je thuiswerken leuk voor je werknemers

 

 

Het is een moeilijke tijd voor veel verschillende soorten ondernemers. De meesten van ons werken al meer dan een jaar thuis. Hoe zorg je ervoor dat de mensen die voor je werken gemotiveerd blijven ondanks het thuis werken? Je leest het in deze blog!

 

Blijf in contact

 

Het belangrijkste dat je als werkgever kunt doen is ervoor te zorgen dat je goed in contact blijft met je werknemers. Waar je elkaar normaal dagelijks voorbij ziet komen, met z’n allen aan de lunchtafel zit en geregeld met elkaar bijkletst, is dat nu bijna onmogelijk. Iedereen is met name op zichzelf aangewezen en met het thuiswerken sluipt ook de isolatie erin.

 

Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van wat er speelt bij je werknemers en las meerdere online contactmomenten in. Elke dag een paar minuten bijpraten met elkaar zal de sfeer onderling verbeteren, en draagt bij aan het teamgevoel.

 

 

Bied cursussen aan

 

Niets is vervelender dan het gevoel hebben dat je stilstaat en niets nieuws leert als werknemer. Daarom doe je er als werkgever goed aan je mensen de optie te bieden zichzelf te blijven ontwikkelen. Er zijn meerdere cursussen die je aan kunt bieden aan je team die je werknemers vanuit huis kunnen doen. Zo leren zij iets nieuws wat goed in de praktijk gebracht kan worden wanneer iedereen weer naar kantoor kan, én zorg je voor een beetje afwisseling in de wekelijkse werkzaamheden.

 

Canva cursus

 

Een canva cursus is aan te raden voor de creatievelingen in je bedrijf. Met deze cursus ontdek je op een leuke manier hoe makkelijk grafisch vormgeven kan zijn. Je werkgevers krijgen een mooie introductie in het programma Canva, en leren hiermee hoe ze prachtige ontwerpen kunnen maken voor zichzelf, of voor het bedrijf.

 

Cursus microsoft teams

Een andere handige cursus die je kunt aanbieden is een cursus Microsoft Teams. Tegenwoordig is Teams bijna het meest gebruikte communicatiemiddel in bedrijven. Leer met een cursus Microsoft Teams hoe je optimaal gebruik maakt van het programma en zo beter en efficiënter leert samen te werken.

 

Bedank je werknemers

Vergeet niet je werknemers dankbaar te zijn voor het werk dat zij voor je doen in deze moeilijke tijd. De impact die het vele thuiszitten- en werken op een mens heeft is niet te beschrijven, en een bedankje is daarom absoluut op z’n plaats. Organiseer een online borrel met het team, of stuur iedereen een geschenk op om te laten weten hoe je de inzet die zij voor je over hebben waardeert.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes