Een medicijn voor de ‘einde van de zomer’-blues

Nu september tegen zijn eind loopt, is het tijd voor een wisseling van de wacht. De zomer van 2020 stapt van het toneel. Het is tijd voor de herfst om uit de coulissen naar voren te komen. Dit betekent dat de geur van zwartgeblakerd barbecuevlees vanaf nu niet meer uit onze achtertuinen opstijgt. Onze zongebruinde huid wordt weer winterbleek (tenzij je van nature met een huid met exotisch pigment bent gezegend natuurlijk). En dit is nog maar het topje van de ijsberg. Rokjes, waterijsjes, zonnebrillen, beachvolley, terrasjes en tot middernacht buiten ontspannen met je vrienden. Het is allemaal weer een jaar verdwenen. Jammer? Nee hoor. De herfst is minstens zo leuk als de zomer. In deze blog leg ik uit waarom.

Het belangrijkste probleem getackeld

Misschien ben je wat sceptisch over de superioriteit van de herfst, want de zomer is warm en de herfst is guur en koud. Laten we dit probleem dan maar als eerste uit de weg ruimen. Op guurheid en kou kun je je kleden. Ikzelf heb bijvoorbeeld al een paar heren truien besteld. Voor de milde kou is de spencer, een mouwloze trui waar je bijvoorbeeld een overhemd onder kunt dragen. Naarmate de guurheid toeneemt, kun je een trui met lange mouwen dragen of eventueel een coltrui, voor een warme hals tijdens een ochtendtrip met de fiets naar het werk. Eén ding is zeker. Met de juiste kleding wordt de kou ontmaskerd als een non-probleem.

De voordelen van de herfst

Dan is het nu tijd voor alle voordelen van de herfst. In de zomer is alles helder en fel. De hemel helderblauw, het gras groen en de zon verblindend wit. De herfst is het seizoen van de subtiele, meer geraffineerde kleuren. Alleen al in de bladeren van de bomen vind je bordeaux rood, okergeel en chroomoxidegroen. Eenzelfde effect is zichtbaar bij de dranken. In de zomer drink je koude pils. Het merk maakt niet uit, als het maar koud is. In de herfst is het tijd voor een bockbiertje. Met het aroma van karamel en tonen van kaneel en bosbessen. Wederom toont de herfst zich als een meer verfijnd seizoen. En dit is slechts het topje van de ijsberg. Denk eens aan warme chocolademelk bij knisperend haardvuur, een wandeling over het strand bij windkracht zeven en vreugdevuren met Sint Maarten. De zomer voorbij jammer? Nee hoor. De herfst begint! Hopelijk bereikt deze blog zijn doel en hoor je vanaf nu geen 'einde van de zomer'-blues, maar een 'begin van de herfst'-symfonie!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes