Helpen saunabezoekjes met afvallen?

Saunabezoekjes zijn heerlijk ontspannend en ook nog eens goed voor je gezondheid. Zo is bewezen dat je een betere doorbloeding krijgt wanneer je regelmatig naar een sauna gaat. Daarnaast ervaar je een stuk minder stress als je in de sauna zit en bevordert het je herstelproces wanneer je bijvoorbeeld net een flink stuk hebt hardgelopen. Kortom, een bezoek aan de sauna is een goed idee! Toch kleeft er ook een misverstand aan deze Finse hittekamers. Veel mensen denken namelijk dat je afvalt wanneer je naar de sauna gaat. Dat blijkt helaas een fabeltje. In dit artikel leg ik je uit hoe het zit.

Vocht verlies

Het klopt wel dat wanneer je vlak nadat je in een sauna bent geweest op de weegschaal gaat staan, je misschien wat onsjes kwijt bent. Dit komt omdat je natuurlijk heel veel zweet tijdens een saunabezoek. Het gewicht dat je hebt verloren bestaat dus eigenlijk vooral uit vocht. Dit vul je dan ook best wel snel weer aan wanneer je weer wat water drinkt, iets wat heel erg belangrijk is wanneer je naar de sauna gaat. Dus hoewel het heel erg heet is in een sauna, verbrand je geen calorieën. Dit is wel wat moet gebeuren wanneer je permanent gewicht wil verliezen.

Weegmomenten

Hoewel een bezoek aan de sauna dus niet leidt tot blijvend gewichtsverlies, wordt een bezoek aan de sauna met name in bepaalde vechtsporten wel gebruikt om op hele korte termijn af te vallen. In die sporten vecht je namelijk in bepaalde gewichtsklassen. Daardoor wordt er heel streng op het gewicht van de sporters gelet. Zo moeten de vechters bijvoorbeeld een dag voor de wedstrijd officieel gewogen worden, om te checken of ze wel het juiste gewicht hebben. Vaak gaan die sporters vlak voor zo’n meetmoment nog even een tijd naar de sauna. Zoals eerder uitgelegd verliezen ze in die periode een hoop vocht. Zo zijn ze op het meetmoment precies op gewicht, terwijl ze een dag later tijdens de wedstrijd stiekem iets zwaarder zijn dan mag volgens de regels.

Relaxt afvallen

Jammer genoeg helpt een saunabezoek niet écht als je wilt afvallen. Afvallen terwijl je heerlijk ligt te relaxen, het klinkt misschien ook wel te mooi om waar te zijn. Toch hoeft afvallen helemaal niet vervelend te zijn! Met de juiste middelen kun jij vol vertrouwen de uitdaging aangaan. Zo helpen ze je bij WW (Weight Watchers) bijvoorbeeld om de beste afvalmanier te vinden die goed bij jou past. Zij laten je zien hoe afvallen goed te doen kan zijn. Bovendien helpen ze je vooral hoe je het op de beste en gezondste manier het afvallen vol kunt houden. Zo hebben ze bijvoorbeeld de persoonlijke afvallen app waarmee je continue inzicht hebt in je eigen WW programma. Echt een aanrader!