Een thuis om trots op te zijn

Naast mooie auto’s en kleding, vind ik het ook belangrijk dat mijn woning er mooi en opgeruimd uitziet. Het afgelopen jaar is de ideale periode geweest om mijn woning aan te passen naar mijn wensen. In deze blog beschrijf ik welke veranderingen ik het afgelopen jaar aan mijn woning heb aangebracht.

Badkamer

Meestal als je op vakantie bent, mis je je eigen bed, maar niemand mist hun eigen douche. Integendeel zelfs, meestal hebben hotels zo een lekkere regendouche waardoor ik de douche op mijn vakantiebestemming eerder mis. Dit jaar besloot ik daar iets aan te veranderen en heb ik mijn standaard douchekop veranderd voor een regendouche. Het is een dagje werk, maar daar heb je dan ook bijna elke dag profijt van. De regendouche geeft een super ontspannen gevoel. Het mag dan misschien niet goed zijn voor mijn gas- en waterverbruik doordat ik er nog langer onder wil staan, maar ik begin de dag wel op de beste manier mogelijk en dat is ook wat waard.

Woonkamer

De woonkamer zag er vorig jaar prima uit, maar prima is niet iets waar ik naar streef. Ik wil een strakke, mooie en moderne kamer die tegelijkertijd wel als thuis aanvoelt. Zodoende heb ik ervoor gekozen om dit jaar een fotowand te maken. Op de wand hangen nu al enkele fotolijsten. Deze fotolijsten zijn gevuld met de mooiste foto’s van mijn vakantiebestemmingen of met foto’s van de belangrijke herinneringen met familie en vrienden, zoals bruiloften en kerstdiners. Dit geeft de woonkamer toch een gevoelt van thuis, zonder dat het te druk overkomt. Zelf heb ik een voorkeur voor het fotolijst a4 formaat aangezien het een goede grootte is, je kant de foto’s in detail zien, maar ze zijn niet zo groot dat het de kamer gaat overheersen.

Tuin

De tuin is een van die zaken waar ik eerlijk gezegd te weinig tijd aan besteed. Het grootste gedeelte van het jaar gebruik ik hem niet en kijk ik er zodoende ook niet naar om. Ik vond het vrij zonde dat de tuin alleen in de zonnige maanden gebruikt wordt en zodoende heb ik bedacht om planten en groenten te gaan groeien. Op deze manier maak ik nuttig gebruik van de ruimte in mijn tuin en kom ik ook regelmatig in de tuin om de planten te verzorgen. Het was wel even wennen, want ik heb niet per se groene vingers. Belangrijk is om te weten dat sommige planten gewoonweg niet in Nederlandse condities kunnen lezen zonder een kas of een warmtemat om ze op temperatuur te houden, dus doe voor het planten onderzoek naar de behoeften van de plant.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes