Een ficus is een prachtige groene plant die perfect geschikt is voor binnenshuis. Met hun weelderige bladeren en luchtzuiverende eigenschappen zijn ficussen een populaire keuze voor plantliefhebbers. Een ficus kopen en verzorgen is niet moeilijk, je moet bij een ficus kopen alleen even weten waar je op moet lijken.

De goede ficus kopen is persoonlijk

Bij het kiezen van een ficus is het belangrijk om rekening te houden met enkele factoren. Overweeg bijvoorbeeld de grootte van de ruimte waarin de plant komt te staan. Er zijn verschillende soorten ficussen beschikbaar, variërend van kleine struiken tot grote bomen. Ga een ficus kopen in een formaat dat past bij de beschikbare ruimte. Daarnaast is het belangrijk om de specifieke verzorgingsbehoeften van de ficus te overwegen. Sommige ficussen hebben bijvoorbeeld veel licht nodig, terwijl andere het beter doen in halfschaduw. Let ook op de bladkleur en -textuur, aangezien deze kunnen variëren tussen de verschillende ficussoorten.

De juiste verzorging van een ficus

Een ficus kopen en er vervolgens niets mee doen, is geen goed idee. Om je ficus gezond en mooi te houden, is de juiste verzorging essentieel.  Plaats je ficus op een plek met voldoende natuurlijk licht, maar vermijd direct zonlicht. Ficussen gedijen goed bij helder, indirect licht. Geef je ficus regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond iets droog worden voordat je opnieuw water geeft. Ficussen gedijen goed bij kamertemperatuur, tussen 20°C en 25°C. Ze hebben ook een gematigde luchtvochtigheid nodig, dus besproei de bladeren regelmatig met water. Geef je ficus tijdens het groeiseizoen (lente en zomer) regelmatig een uitgebalanceerde meststof. Volg de instructies op de verpakking om de juiste hoeveelheid meststof te bepalen. Verminder de bemesting in de herfst en winter, wanneer de groei van de ficus vertraagt. Om de ficus in vorm te houden en te voorkomen dat hij te groot wordt, kun je regelmatig snoeien. Verwijder dode bladeren en takken en knip indien nodig de takken terug om de gewenste vorm te behouden.

Een mooie buitenplant zorgt voor een mooiere tuin

Oké, een ficus kopen en verzorgen hebben we nu uitgebreid besproken. Maar wat doe je met je tuin? Hiervoor kun je een mooie buitenplant kopen. Maar voor welke plant kies je? Kies een plant die goed gedijt in een pot als je tuin helemaal betegeld is of kies juist een plant die het goed doet in de volle zon. Online vind je een onbeperkt aantal mogelijkheden. Kies die plant die jou het meest aanspreekt.