Tussen Nederland en Luxemburg is natuurlijk ook handel. Beide landen bevinden zich in de Europese Unie. Ook ligt Luxemburg dicht bij Nederland, aangezien het beide aan belgië vast zit. De spullen die geëxporteerd of geïmporteerd moeten worden, hoeven dus niet een mega lange route af te leggen. Maar transport Luxemburg is nog niet zo makkelijk als je wellicht zal denken. Ondanks dat Europa een gemeenschappelijke markt heeft, zijn er veel regels. Door de import of export van goederen tussen Nederland en Luxemburg wordt de economie draaiende gehouden. 

Let op, hier moet rekening mee gehouden worden

Natuurlijk is er bij transport tussen Nederland en Luxemburg een verschil tussen particulier transport of wanneer je het als bedrijf of organisatie doet. Toch heb je bij de verschillende soorten transport altijd te maken met btw die je moet betalen. Voor een particulier transport ligt dit overigens wel anders dan voor een organisatie of bedrijf. Daarnaast moet er rekening gehouden worden met accijns. Dit wordt onder andere bij producten zoals alcohol en tabak in rekening gebracht. Je leest dus al dat er veel verschillende regels zijn en het transport niet zo een-twee-drie geregeld is. 

Schakel het juiste bedrijf in

Als je transport geregeld moet hebben, dan is het de beste optie om hier een goede organisatie voor in te schakelen. Zo kun je voor goederen een organisatie inschakelen die met een vrachtwagen heen en weer rijd. Zo zijn er natuurlijk een tal bedrijven die dit aanbieden. Kijk dus goed waarmee je in zee gaat zodat het transport in goede banen verloopt. Wil je nou iets transporteren wat verder weg ligt dan Luxemburg? Dan is het bijvoorbeeld ook mogelijk om voor transport over zee te kiezen. Zo zijn er mogelijkheden die bij elke situatie het beste aansluit.

Een sterke samenhang met de huidige economie

De twee lidstaten die zich in de Europese Unie bevinden hebben jaarlijks honderden miljoenen aan export of import. Dit is zeker niet niks, dus het is zaak dat dit goed geregeld wordt. Je ziet ook dat de economie binnen de Europese Unie alles te maken heeft met de import en export van goederen. Nu, in de huidige samenleving is dit extra goed te zien. Je hebt natuurlijk ook verschillende producten die standaard tussen deze twee lidstaten worden verhandeld. Het is nou eenmaal zo dat het ene land meer van een bepaald product kan produceren dan een ander land en daarom is het goed om hier rekening mee te houden.