visgraat vloer

Binnen een horecaonderneming speelt de vloer een belangrijke rol. Als eerste omdat dit een belangrijk element is in de sfeer die het bedrijf uitstraalt en daarom is het bepalend of het aansluit op het concept van de horecaonderneming. Daarnaast worden horecavloeren intensief gebruikt doordat er veel mensen overheen lopen. Dus het uitzoeken van deze vloer is een belangrijke taak en het is dus ook verstandig om je hierin van te voren goed te verdiepen. Het begint bij de keuze van het materiaal, is het beton, vloerbedekking of hout. Dat laatste vraagt ook weer om de nodige expertise. In dit blog zullen we ons richten op de houten horecavloeren. Lees snel verder.

De mogelijkheden met houten horecavloeren

Binnen de houten horecavloeren zijn ook veel mogelijkheden. In eerste instantie zijn er drie keuzes te maken. Kies je voor laminaat, wat eigenlijk niet echt een houten vloer is. Voor heet zogenaamde parket of de massief houten vloeren. Bij parket is er sprake van een plank met een bepaalde fineerlaag van het betreffende hout. Voordeel is dat deze wat minder werken en dat het bij de meeste parketsoorten mogelijk is om er een vloerverwarming onder te leggen. Ook parket vraagt om onderhoud en is wat minder intensief te gebruiken dan de massief houten vloer. Bij horecavloeren wordt daarom meestal gekozen voor de massieve variant. Massief hout simpelweg gewoon in dat het een redelijk dikke plank is van het betreffende houtsoort. Dit hout kan ook bewerkt zijn om het een bepaalde uitstraling te geven. Denk bijvoorbeeld aan een donkere beits of het is op een bepaalde manier geschuurd. Daarmee kan het een soort stijgerachtige look krijgen wat bijzonder sfeervol kan zijn in een horecaonderneming. Het is slim bij een horecaonderneming om te gaan voor hout wat behoorlijk slijtvast is en je voor een bewerking kiest die redelijk lang meegaat. Daar gaan we in de volgende alinea meer over vertellen.

Het onderhoud van houten horecavloeren

Uiteraard heeft hout onderhoud nodig zodat er een toplaag op zit die voorkomt dat de vloer teveel slijt. Dit kan een laklaag zijn of olie. De soort bewerking is bepalend voor om de hoeveel tijd er onderhoud dient te gebeuren aan de vloer. Bij de ene manier moet dit ook vaker gebeuren dan de andere. Dus dat is belangrijk om te overwegen. Want onderhoud kan zomaar betekenen dat je restaurant even dicht moet en dat kost je natuurlijk omzet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *